Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, αργία στη Wall Street

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, αργία στη Wall Street
Οι πολιτικές και υγειονομικές εξελίξεις στη Γερμανία παραμένουν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια να είναι υποτονικές, λόγω της αργίας στη Wall Street για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Οι πολιτικές και υγειονομικές εξελίξεις στη Γερμανία παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ ανησυχία προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην Ευρώπη, καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες προχωρούν στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 15.923 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.290 μονάδες.
Στις 7.064 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,2% στις 27.172 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,3% στις 8.819 μονάδες.

Γερμανία: Στο 1,7% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη το γ' τρίμηνο 2021

Όσον αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις, στο 1,7% από 1,8% αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της Γερμανίας για το γ΄τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).
Οι δαπάνες των γερμανικών νοικοκυριών, ήταν ο μοναδικός μοχλός στήριξης της ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο, οι οποίες αντιστάθμισαν την πτώση των εταιρικών επενδύσεων και της κρατικής κατανάλωσης τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συγκεκριμένα, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 1,7% σε τριμηνιαία βάση σε προσαρμοσμένους όρους από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Η αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, έκανε λόγο για ανάπτυξη 1,8%.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης επεκτείνει τις συναλλαγές έως τις 23:00, λόγω ανταγωνισμού

Στην επέκταση του ωραρίου των συναλλαγών έως τις 23:00, ώρα Ελλάδος, προχωρά η Deutsche Boerse, δηλαδή μέχρι το κλείσιμο των αγορών μετοχών στις ΗΠΑ από τη Δευτέρα, μια κίνηση που υπογραμμίζει τον αυξημένο ανταγωνισμό για να κερδίσει πελάτες.
Η δίωρη παράταση στις 10 π.μ. τοπική ώρα (2100 GMT) θα μπορούσε να φέρει υψηλότερους όγκους για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αλλά και να αυξήσει το κόστος, ασκώντας παράλληλα πίεση στους ξένους ανταγωνιστές της, ώστε να εξετάσουν πιθανώς μια παρόμοια κίνηση, σύμφωνα με το Reuters.
Στη Γερμανία, οι επενδυτές μπορούν ήδη να συναλλάσσονται μέχρι εκείνη την ώρα ή ακόμα και αργότερα μέσω πλατφορμών που διαχειρίζονται οι τοπικές χρηματιστηριακές εταιρείες Tradegate και Lang & Schwarz, οι οποίες χρησιμοποιούνται από ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές.

Ήπιες μεταβολές στην Ασία

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, στον αποηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed και με το βλέμμα στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Η Τράπεζα της Κορέας αύξησε τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1%, μια ημέρα μετά την αντίστοιχη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Asia Dow ενισχύεται 0,38% στις 3.828 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,67%.
Ο Hang Seng ενισχυόταν 0,67% στις 24.499 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωνε πτώση 0,24% στις 3.584 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με φόντο την πρωτοφανή συντονισμένη προσπάθεια των ΗΠΑ και χωρών της Ασίας για μείωση των τιμών, μέσω της απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων, κόντρα στον OPEC+.
Το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 0,1% στα 82,34 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει οριακές μεταβολές στα 78,3 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης