Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο ενδείξεις που μπορεί να προμηνύουν μίνι κραχ στη Wall Street τον Δεκέμβριο - Θα το αποτρέψει ο Powell;

Δύο ενδείξεις που μπορεί να προμηνύουν μίνι κραχ στη Wall Street τον Δεκέμβριο - Θα το αποτρέψει ο Powell;

Αν η Fed προχωρήσει με τον καθορισμένο ρυθμό, τότε αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα μέσα του 2022

Σχετικά Άρθρα
Ο εορτασμός των Ευχαριστιών συνήθως σηματοδοτεί το τέλος της ενεργητικής διαχείρισης των χαρτοφυλακίων στη Wall Street για το έτος, καθώς δεν είναι λίγοι οι traders που κλείνουν τα βιβλία τους.

Ωστόσο, η αίσθηση φέτος μπορεί να είναι διαφορετική.
Και αυτό έχει συνδεθεί με την είδηση ότι ανανεώθηκε η θητεία ​​του Jerome Powell ως προέδρου της Fed, η οποία μάλιστα πυροδότησε και ένα μίνι ράλι στη Wall Street.

Η αλλαγή της εικόνας

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εικόνα μπορεί να αλλάξει.
Και σε αυτό συμφωνούν αρκετοί, εξαιτίας δύο λόγων:

  • Η συνειδητοποίηση της αγοράς ότι το tapering είναι πλέον σίγουρο
  • Μια εναλλαγή (rotation) από τίτλους της τεχνολογίας σε εκείνους με αξία.


Το tapering είναι σίγουρα καθ' οδόν

Η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων της τον Νοέμβριο με σχέδιο να τις τερματίσει το 2022, αλλά επιμένει στην πεποίθησή της ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα αποδειχθεί "παροδικός" και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί γρήγορη αύξηση των επιτοκίων.
Αν η Fed προχωρήσει με τον καθορισμένο ρυθμό, τότε αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα μέσα του 2022.

Το rotation σε τίτλους αξίας

Το Tech Selling Off δείχνει μια εναλλαγή από τους τίτλους ανάπτυξης στους τίτλους αξίας.
Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων, που, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, αντανακλούν τις προσδοκίες των επενδυτών, έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες.
Ενδεικτική περίπτωση οι αποδόσεις των διετών του αμερικανικού δημοσίου που έχουν φτάσει στο 0,55%, καταγράφοντας υψηλότερα επίπεδα ακόμη και σε σύγκριση με εκείνα προ πανδημίας και έχοντας σημειώσει σημαντική άνοδο σε σύγκριση με την απόδοση 0,21% που είχαν μόλις προ μηνός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης