Τελευταία Νέα
Διεθνή

Veran (υπ.Υγείας Γαλλίας): Προς το παρόν όχι σε lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Veran (υπ.Υγείας Γαλλίας): Προς το παρόν όχι σε lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας
Διαθέσιμη σε όλους μετά από 5 μήνες η γ’ δόση του εμβολίου υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Προς το παρόν όχι σε lockdown και σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας λέει η Γαλλία, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Olivier Veran, παρά την έξαρση της επιδημίας covid τόσο στη Γαλλία όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
«Η γαλλική κυβέρνηση δεν εξετάζει σε αυτό το στάδιο ούτε lockdown ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας απέναντι στο πέμπτο κύμα της επιδημίας της Covid-19 που περνάει τώρα η Γαλλία και το οποίο είναι αναμφισβήτητα πιο ισχυρό, μεγαλύτερης διάρκειας (...) από εκείνο του περασμένου καλοκαιριού.
Mπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία που έχουν επιβάλει ήδη ορισμένες γειτονικές χώρες.
Σε αυτό το στάδιο δεν προβλέπεται ούτε κλείσιμο καταστημάτων ούτε περιορισμοί στις μετακινήσεις απέναντι σε αυτήν την αναζωπύρωση της επιδημίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Veran.

Διαθέσιμη από 27/11 η γ’ δόση

Παράλληλα σημείωσε πως από το Σάββατο 27/11 θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους ενήλικες πολίτες η χορήγηση της γ’ δόσης εφόσον έχουν συμπληρώσει 5 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους
«Στην πράξη, αυτό αφορά 25 εκατ. Γάλλους, έξι εκατ. από τους οποίους έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση τους, απομένουν κατά συνέπεια 19 εκατ. Γάλλοι που μπορούν στο εξής να κάνουν την αναμνηστική δόση και τους οποίους καλούμε να εμβολιαστούν μέσα στους δύο ερχόμενους μήνες» τόνισε ο Veran, σημειώνοντας πως η Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.
Όπως είπε, «αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις αρχές του 2022».
Επιπλέον, σημείωσε πως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και πάλι σε πολλά μέρη και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους καθώς και ότι η πρόσβαση στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα επιτρέπεται μόνο με υγειονομικό πιστοποιητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης