Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έκρηξη κρουσμάτων, στις 13.764, ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί

Ιταλία: Έκρηξη κρουσμάτων, στις 13.764, ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί
Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορούν μόνο κάνοντας συνεχή διαγνωστικά τεστ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.764 κρούσματα κορωνοϊού και 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα τα κρούσματα είναι 4.968.341, με 133.486 θανάτους.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 649.998 διαγνωστικά τεστ, το 2,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις εντατικές θεραπείες της Ιταλίας βρίσκονται 588 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.689.
Παράλληλα, η ιταλική βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, πρόκειται να κηρυχθεί «κίτρινη ζώνη» από την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων, με υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε ανοικτούς χώρους.
Με απόφαση του περιφερειάρχη της Βενέτσια Τζούλια, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, οι απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους (οι οποίες στην υπόλοιπη Ιταλία θα ισχύσουν από τις 6 Δεκεμβρίου) στη συγκεκριμένη περιοχή πρόκειται να τεθούν σε ισχύ μια εβδομάδα νωρίτερα, από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.
Βάσει των μέτρων αυτών, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορούν μόνο κάνοντας συνεχή διαγνωστικά τεστ να εισέρχονται στον χώρο εργασίας τους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ξενοδοχεία.
«Κίτρινη ζώνη» θα γίνει από τη Δευτέρα και η ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπολτσάνο, στη βόρεια περιφέρεια 'Ανω Αδίγη, όπου από σήμερα, σε είκοσι δήμους ισχύει βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης