Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμμαχία Γαλλίας - Ιταλίας: Προς υπογραφή η Συνθήκη Ενισχυμένης Διμερούς Συνεργασίας

Συμμαχία Γαλλίας - Ιταλίας: Προς υπογραφή η Συνθήκη Ενισχυμένης Διμερούς Συνεργασίας
Η πρωτοβουλία μας συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης, ανέφερε ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Matarella

Ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron συναντήθηκε το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi και με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Sergio Matarella.
Αύριο το πρωί, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Macron και ο Matarella πρόκειται να υπογράψουν την Ιταλογαλλική Συνθήκη Ενισχυμένης Διμερούς Συνεργασίας.
Η Ρώμη και το Παρίσι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θεωρούν ότι η Συνθήκη αυτή πρόκειται να ενισχύσει, στο σύνολό της, ολόκληρη την Ευρώπη.
"Η πρωτοβουλία μας συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης, η οποία τώρα είναι ακόμη πιο αναγκαία, διότι υπάρχουν προκλήσεις που μόνον μια ολοκληρωμένη Ευρωπη μπορεί να αντιμετωπίσει, όπως φάνηκε και από την κρίση της πανδημίας", τόνισε ο Sergio Matarella.
"Η ευρωπαϊκή διάσταση αποτελεί στοιχείο κλειδί, σε μια φάση κατά την οποία καλούμεθα να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και να πετύχουμε μια δυναμική επανεκκίνηση, για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις της οικολογικής και ψηφιακής μετάβασης", πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.
Στους κύριους τομείς της ιταλογαλλικής συνεργασίας συμπεριλαμβάνεται το μεταναστευτικό, η άμυνα, κοινές δράσεις στη Μεσόγειο και στην Αφρική, η οικονομική συνεργασία, ο πολιτισμός και η βιομηχανική συνέργεια.
Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, προσθέτουν ότι με τη Συνθήκη του Κυρηνάλιου, κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η δυνατότητα δράσης της σε διεθνή κλίμακα.
Την ώρα αυτή, τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος μεταβαίνει στο Κυρηνάλιο μέγαρο, για το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Matarella.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης