Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις - Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει

Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις - Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει
Βοηθάει η μάσκα και το εμβόλιο, το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε

Για την πορεία του κορωνοϊού, το πότε θα αποχαιρετήσουμε την πανδημία αλλά και για το πώς θα σταματήσουμε τις μεταλλάξεις μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (26/11) ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, του νοσοκομείου που έχει συγκεντρώσει όλα τα παγκόσμια στοιχεία για τον κορωνοϊό, διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ενώ παράλληλα τόνισε «έχουμε τις θεραπείες να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις».

«Δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ξέρουμε τη βιολογία του μικροβίου, πώς να τον σταματήσουμε. Βοηθάει η μάσκα και το εμβόλιο, το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη νεα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα που έχει προκαλέσει συναγερμό στους επιστήμονες και στους πολίτες δήλωσε πως είναι καινούργια. «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πολλά. Είναι σαν ένα μωρό, το βλέπουμε αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του» ανέφερε.

«Θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την πανδημία το καλοκαίρι»

«Πιστεύω πως με τα εμβόλια και τα χάπια που βγαίνουν για τον κορωνοϊού μπορούμε την πανδημία να την σταματήσουμε το καλοκαίρι. Ο κορονοϊός όμως θα μείνει» δήλωσε.

«Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους γιατρούς ώστε να υπάρξει και εμπιστοσύνη στις θεραπείες» είπε μεταξύ άλλων ο ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Δεν ξέρουμε εάν θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο» σημείωσε και κλείνοντας εξήγησε πως εξ αρχής αυτός πίστευε πως ο εμβολιασμός με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna έπρεπε να είναι τρεις σε τρεις δόσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης