Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lauterbach (Eπιδημιολόγος, Γερμανία): Η μετάλλαξη Omicron είναι επιθετικότερη και εξίσου επικίνδυνη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Lauterbach (Eπιδημιολόγος, Γερμανία): Η μετάλλαξη Omicron είναι επιθετικότερη και εξίσου επικίνδυνη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
Τα μέτρα θα είχαν αποδώσει, αν οι επαφές μειώνονταν κάπως - Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει, και σίγουρα θα χρειαστεί να τα ενισχύσουμε ξανά, τονίζει ο Γερμανός επιδημιολόγος
Σχετικά Άρθρα

«Η μετάλλαξη Omicron είναι πιο επιθετική από το αναμενόμενο», «μεταδίδεται ταχύτερα» τονίζει ο Γερμανός επιδημιολόγος Karl Lauterbach ειδικός σε θέματα υγείας του κυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, και προειδοποιεί ότι φαίνεται να είναι επικίνδυνη εξίσου για «εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».
Ο Karl Lauterbach τονίζει την ανάγκη περαιτέρω περιορισμών ενόψει της τρέχουσας κατάστασης του Covid και της εμφάνισης μιας ακόμη πιο επικίνδυνης παραλλαγής του ιού.
Ο Lauterbach ανησυχεί πολύ ότι η επικίνδυνη μετάλλαξη Omicron που έχει εμφανιστεί στη νότια Αφρική θα μπορούσε να φτάσει και στη Γερμανία.
Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα.
«Επειδή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προστίθεται μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μετάλλαξη σε ένα κύμα που ήδη τρέχει», προσθέτει ο Γερμανός ειδικός.

«Γι' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, γιατί κάθε μέρα που μπορεί να κερδηθεί πριν εμφανιστεί αυτή η μετάλλαξη, μετράει πολύ», σημειώνει.

«Τα μέτρα θα είχαν αποδώσει, αν οι επαφές μειώνονταν κάπως.
Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που πρέπει, και σίγουρα θα χρειαστεί να τα ενισχύσουμε ξανά»,τονίζει ο Lauterbach.
«Οι μεγάλες συναθροίσεις, τα γεμάτα μπαρ και μαγαζιά ειναι που μας δημιουργούν προβλήματα».
Οι πολιτικοί μπορεί τώρα να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν ξανά την πολιτική τους, τονίζει ο Γερμανός ειδικός και προσθέτει:«Αυτό που προκαλεί μεγάλα προβλήματα είναι ότι οι έλεγχοι στα 2G και 2G-plus δεν πραγματοποιούνται καθόλου επαρκώς».
Ο Lauterbach τόνισε ότι η ενισχυτική επίδραση των προηγούμενων εμβολίων είναι εξαιρετικά ισχυρή. Ως εκ τούτου, είναι βέβαιος ότι «οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί προστατεύουν επίσης από αυτήν την παραλλαγή». στόσο, εάν αυτή η μετάλλαξη αποκτήσει μεγάλη διεύρυνση, κάτι που προς το παρόν δεν είναι γνωστό, τότε θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε τρεις μήνες».

Πανικός και αφορμή για νέα μέτρα και lockdowns θα είναι η νέα παράλλαξη Omicron;

Σύμφωνα με τον Guardian , μόνο 10 περιπτώσεις σε τρεις χώρες έχουν επιβεβαιωθεί με γονιδιωματική αλληλουχία (και έως και 100 ύποπτες), αλλά αυτό είναι υπεραρκετό για κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρίες να τρομοκρατήσουν τον κόσμο επιβάλλοντας νέα μέτρα και σχεδιάζοντας νέα lockdowns και, σύμφωνα με το νέο αφήγημα η παραλλαγή έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους επιστήμονες, επειδή ορισμένες από τις μεταλλάξεις μπορεί να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει την ανοσία.
Σύμφωνα με αναφορές, η νέα παραλλαγή B.1.1.529 έχει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, το τμήμα του ιού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εμβόλια για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid.
Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη της ακίδας καθιστούν δυσκολότερο για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να επιτεθούν στο παθογόνο, όπως τόσοι πολλοί σκεπτικιστές εμβολίων προειδοποιούσαν το 2020 όταν υποστήριζαν ότι η χρήση αναποτελεσματικών εμβολίων (όπως αυτά της Pfizer και της Moderna ) θα οδηγήσουν σε πιο επικίνδυνες εκδοχές του covid 19.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

Τι αναφέρει η Μποτσουάνα; - Τα πρώτα κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους

Το υπουργείο Υγείας της Μποτσουάνας επιβεβαίωσε ότι 4 κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν σε άτομα που ήταν όλα πλήρως εμβολιασμένα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε.
Και οι τέσσερις δοκιμάστηκαν πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι τους.
Ένα δείγμα εντοπίστηκε επίσης στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο μετέφερε ταξιδιώτης από τη Νότια Αφρική, δήλωσαν Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.
Με περισσότερες από 1.200 νέες μολύνσεις, το ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης στη Νότια Αφρική είναι πολύ χαμηλότερο π.χ. από ότι στην Γερμανία, όπου τα νέα κρούσματα προκαλούν χάος.
Ωστόσο, η πυκνότητα των μεταλλάξεων σε αυτή τη νέα παραλλαγή εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά μεταδοτική, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Επίσης τα 3 κρούσματα που εμφανίστηκαν στο Ισραήλ ήταν επίσης πλήρως εμβολιασμένα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ένας ταξιδιώτης εμβολιάστηκε με τρεις δόσεις του εμβολίου.
Nu1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης