Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Novavax ανακοίνωσε, πως ήδη ετοιμάζει νέο εμβόλιο για την παραλλαγή Omicron του Covid

Η Novavax ανακοίνωσε, πως ήδη ετοιμάζει νέο εμβόλιο για την παραλλαγή Omicron του Covid
Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας περιέχει μια πραγματική έκδοση της πρωτεΐνης ακίδας του ιού που δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια, αλλά μπορεί να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η Novavax ανακοίνωσε ότι άρχισε να εργάζεται σε μια έκδοση του εμβολίου της για τον Covid προκειμένου να στοχεύσει την παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική.
Μάλιστα έκανε γνωστό, πως θα έχει το εμβόλιο έτοιμο για δοκιμή τις επόμενες εβδομάδες.
Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας περιέχει μια πραγματική έκδοση της πρωτεΐνης ακίδας του ιού που δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια, αλλά μπορεί να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου είπε ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια πρωτεΐνη ακίδας που βασίζεται ειδικά στη γνωστή γενετική αλληλουχία της παραλλαγής, B.1.1.529.
Το εμβόλιο της Novavax έλαβε την πρώτη του έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης νωρίτερα αυτό το μήνα στην Ινδονησία και ακολούθησαν οι Φιλιππίνες.
Η εταιρεία θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να υποβάλει αίτηση για έγκριση από τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.
Έχει επίσης υποβάλει αίτηση για εγκρίσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς και στον Καναδά.

Ετοιμάζονται και άλλες εταιρείες

Άλλοι παρασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής BioNTech και Johnson & Johnson, ανακοίνωσαν πως δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους έναντι της νέας παραλλαγής, η οποία ονομάζεται Omicron από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Inovio Pharmaceuticals ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισε να δοκιμάζει το υποψήφιο εμβόλιο, το INO-4800, για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά του έναντι της νέας παραλλαγής.
Η εταιρεία αναμένει ότι η δοκιμή θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.
Η Inovio ανέφερε επίσης ότι σχεδίαζε ταυτόχρονα ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο που στόχευε ειδικά την Omicron.
«Το καλύτερο σενάριο, είναι το INO-4800... να είναι πλήρως ανθεκτικό στην Οmicron, αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα έχουμε ένα πρόσφατα σχεδιασμένο εμβόλιο έτοιμο για χρήση εάν χρειαστεί», δήλωσε η Kate Broderick, ανώτερη αντιπρόεδρος της Inovio's R&D.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Inovio επανέλαβε μια δοκιμή σε τελευταίο στάδιο του εμβολίου της στις ΗΠΑ μετά από 14 μήνες κλινικών δοκιμών, γράφει η Jerusalem Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης