Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): Διπλή αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022 – Μικρό το οικονομικό πλήγμα από τη μετάλλαξη Omicron

Bostic (Fed Atlanta): Διπλή αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022 – Μικρό το οικονομικό πλήγμα από τη μετάλλαξη Omicron

Bostic επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο η κεντρική τράπεζα επιβραδύνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της, ώστε οι αξιωματούχοι να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο πληθωρισμό

 

Σχετικά Άρθρα

Aισιόδοξος ότι η δυναμική που έχει η αμερικανική οικονομία θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει με επιτυχία το επόμενο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Rafael Bostic επiσμαίνοντας ότι υποστηρίζει την επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης αγοράς των ομολόγων της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .
Εάν η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron ακολουθεί το μοτίβο που παρατηρήθηκε με προηγούμενες παραλλαγές, θα πρέπει να προκαλέσει μικρότερη οικονομική επιβράδυνση από την παραλλαγή Delta, υπογράμμισε ο Bostic.

Απασχόληση και αγορά ομολόγων

«Έχουμε μεγάλη δυναμική στην οικονομία αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο Bostic κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, αναφέροντας την ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας.
«Και αυτή η δυναμική, ελπίζω, θα μπορέσει να μας κρατήσει σε αυτό το επόμενο κύμα, όπως και να αποδειχθεί».
Ο Bostic επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο η κεντρική τράπεζα επιβραδύνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της, ώστε οι αξιωματούχοι να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Μέχρι το τέλος του έτους το tapering

Θεωρεί «λογικό», η Fed να ολοκληρώσει τις αγορές περιουσιακών της στοιχείων μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, εάν η οικονομία συνεχίσει στην ίδια τροχιά.
Είπε επίσης, ότι θεωρεί πιθανό η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο φορές το επόμενο έτος, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
«Δεν θα αφήσουμε τον πληθωρισμό να ξεφύγει από τον έλεγχο», υπογράμμισε ο Bostic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης