Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Έκκληση των Ταλιμπάν για διεθνή στήριξη στην παραπαίουσα οικονομία

Αφγανιστάν: Έκκληση των Ταλιμπάν για διεθνή στήριξη στην παραπαίουσα οικονομία
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ, οι οποίες «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία του Αφγανιστάν αξίας 9 δισ. δολ. τον Αύγουστο
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής των Ταλιμπάν Mullah Mohammad Hassan δήλωσε ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε μία παραπαίουσα οικονομία και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Αφγανιστάν να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 27 Νοεμβριου 2021.
Η πρώην κυβέρνηση του Ashraf Ghani, που απολάμβανε στήριξη από το αμερικανικό κράτος, ήταν διεφθαρμένη και έβλαψε την οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε ο Hassan στον πρώτο του δημόσιο διάγγελμα από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της χώρας.
«Το Ισλαμικό Εμιράτο επιθυμεί καλές σχέσεις με όλες τις χώρες και οικονομικές σχέσεις μαζί τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πείνα για 20 εκατομμύρια κατοίκους – Κίνδυνος για τη ζωή 1 εκατ. παιδιών

Από την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν, η οικονομική στήριξη που διοχέτευε η παγκόσμια κοινότητα προς το Αφγανιστάν διεκόπη.
Περίπου τρεις μήνες μετά, ο πληθωρισμός καλπάζει.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας, δηλαδή περίπου 20 εκατ. άτομα, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρή πείνα,
ένα εκατομμύριο παιδιά ενδέχεται να πεθάνουν λόγω του κρύου αυτό το χειμώνα. ενώ προειδοποίησε ότι μέχρι τα μέσα του 2022 έως και 97% του πληθυσμού ενδέχεται να ζει σε καθεστώς φτώχειας.
Το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 72% το 2020.

«Παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν επέρριψε ευθύνες στο αμερικανικό κράτος, το οποίο «πάγωσε περιουσιακά στοιχεία του Αφγανιστάν αξίας 9 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.
«Εάν τα χρήματα του Αφγανιστάν απελευθερωθούν, τότε όλα τα δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα θα λυθούν», υποστήριξε ο Hassan για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις αμερικανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης