Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», εάν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία

ΗΠΑ: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», εάν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προειδοποιούν τη Ρωσία να μην επιχειρήσει εσιβολή στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι ως απάντηση στην υποτιθέμενη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά με την Ουκρανία.
Ανώτατοι αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν ποια περαιτέρω βήματα θα λάβουν, σύμφωνα με το Reuters.
«Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και υπάρχει μια εργαλειοθήκη που περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά επιλογών», είπε στους δημοσιογράφους η βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Karen Donfried.
Σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, έτοιμοι για εισβολή, όπως έγραφε το Bloomberg στις 11 Νοεμβρίου.

Fake news καταγγέλλει η Μόσχα

Το Κρεμλίνο το έχει καταγγείλει επανειλημμένα για παραπληροφόρηση και ως μέρος κατασκευασμένων προσπαθειών με σκοπό την αύξηση της πολιτικής πίεσης κατά της Μόσχας.
«Τώρα εναπόκειται στη συμμαχία να αποφασίσει ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που θέλει να κάνει το ΝΑΤΟ», είπε η Donfried.
«Την επόμενη εβδομάδα, θα μιλήσουμε για την εκτίμησή μας για το τι συμβαίνει στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και θα ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση για το ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι και τι είναι αυτό που το ΝΑΤΟ ως συμμαχία θα ήθελε να κάνει μαζί», πρόσθεσε.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken αναμένεται να βρεθεί στη Λετονία τη Δευτέρα (29/11/2021) για την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ - αυτό μετά από τις αιχμές του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προειδοποίησε τη Ρωσία την Παρασκευή:
«Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει βία κατά της Ουκρανίας, αυτό θα έχει κόστος, θα έχει συνέπειες».
Ωστόσο, υπάρχει συμφωνία από όλες τις πλευρές ότι απαιτείται επειγόντως αποκλιμάκωση των εντάσεων, αν και η ρητορική της Ουάσιγκτον «όλες οι επιλογές στο τραπέζι» πιθανότατα δεν βοηθά, δεδομένου ότι η φράση στο παρελθόν βασικά υποδεικνύει τη στρατιωτική επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης