Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες επιβάλλουν Ελβετία και Κολομβία, λόγω μετάλλαξης Omicron

Νέες απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες επιβάλλουν Ελβετία και Κολομβία, λόγω μετάλλαξης Omicron
Η Ελβετία και η Κολομβία στον χορό των απαγορεύσεων
Ένα ένα τα κράτη επιβάλλουν απαγορεύσεις στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron στα εδάφη τους.
Δύο νέα κράτη που επιβάλλου περιορισμούς όχι μόνο στα αφρικανικά κράτη αλλά και όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νέας παράλλαξης είναι η Ελβετία και η Κολομβία.

Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις επιβάλλει η Ελβετία στις χώρες όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της Omicron

Η Ελβετία επέκτεινε σήμερα τα μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, επιβάλλοντας καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Αίγυπτο και το Μαλάουι, χώρες όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα.
Την Παρασκευή η Ελβετία είχε απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές της χώρες, ενώ επέβαλε και περιορισμούς σε άλλες χώρες, όπως στο Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ και το Βέλγιο. Από αυτές τις χώρες επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ελβετία μόνο οι Ελβετοί πολίτες και όσοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα ή στην ευρύτερη ζώνη Σένγκεν.
Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Αίγυπτο και το Μαλάουι θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 και, επιπροσθέτως, να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
Δύο κρούσματα της Omicron εντοπίστηκαν επίσης στη Βαυαρία και την Ιταλία, όμως προς το παρόν η Ελβετία δεν επέβαλε περιορισμούς σε γειτονικές της χώρες.

Η Κολομβία παρατείνει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα παρατείνει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει ως την 28η Φεβρουαρίου μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Omicron του νέου κορωνοϊού στη Νότια Αφρική, δήλωσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας των Άνδεων, ο Ivan Duke.
Το μέτρο «παρατείνεται λόγω (...) της κατάστασης ως προς την πανδημία και για να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα», είπε ο συντηρητικός αρχηγός του κράτους, ο οποίος εκφράστηκε στην πόλη Μοντερία, στην επαρχία Κόρδομπα (νότια).
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμενόταν να τερματιστεί στα τέλη του Νοεμβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την Παρασκευή την παραλλαγή B.1.1.529 -ή Omicron- του SARS-CoV-2, που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική, «ανησυχητική παραλλαγή».
Ο εντοπισμός της παραλλαγής ώθησε πολλές κυβερνήσεις να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις στις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και άλλες χώρες του νότιου τομέα της ηπείρου.
Δεν εκτελούνται απευθείας πτήσεις μεταξύ Αφρικής και Κολομβίας, σημείωσε ο κ. Duke, εξηγώντας πως οποιοδήποτε πρόσωπο ταξιδεύει από την ήπειρο προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής μετεπιβιβάζεται σε πτήσεις από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τις χώρες μέλη της ΕΕ, που έχουν ήδη επιβάλει μέτρα.
«Αυτό το μέτρο έχει το επιπρόσθετο στοιχεία της προστασίας όλων μας», πρόσθεσε.
Όποιος και όποια βρισκόταν στην Αφρική τις προηγούμενες 15 ημέρες και παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τις κολομβιανές αρχές και να τίθεται σε απομόνωση, συμπλήρωσε ο κ. Duke.
Η Κολομβία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 128.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 5 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης