Διεθνή

ΗΠΑ: Ποιες μετοχές κατέγραψαν άλμα εξαιτίας της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού και ποιες κατέρρευσαν

ΗΠΑ: Ποιες μετοχές κατέγραψαν άλμα εξαιτίας της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού και ποιες κατέρρευσαν

H Zoom είναι η δημιουργός της ομώνυμης εφαρμογής τηλεδιασκέψεων ενώ η Peloton είναι εταιρεία που κατασκευάζει όργανα γυμναστικής για οικιακή χρήση

Σχετικά Άρθρα

Η μετοχή της Zoom έκλεισε με άνοδο 5,7% την Παρασκευή (26/11) ενώ αυτή της Peloton ανέβηκε κατά 5,6% καθώς η ανησυχία γύρω από τη νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού τάραξε τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.
Να σημειωθεί ότι η Zoom είναι η δημιουργός της ομώνυμης εφαρμογής τηλεδιασκέψεων ενώ η Peloton είναι εταιρεία που κατασκευάζει όργανα γυμναστικής για οικιακή χρήση…

Τo κύμα ανόδου

Ωστόσο, αυτές δεν ήταν οι μόνες μετοχές στις οποίες είχε θετικό αντίκτυπο η παραλλαγή Omicron»: η μετοχή της Netflix, της Roku και άλλων εταιρειών παροχής streaming περιεχομένου ωφελήθηκαν επίσης, με άνοδο της τάξης του 1,6% μέσα σε μία ημέρα.
Πάντως, όπως αναφέρει το CNBC οι μετοχές των Zoom και Peloton έχουν ετήσια πτώση 34% και 69%, αντίστοιχα, καθώς οι άνθρωποι με την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω Covid επέστρεψαν στους φυσικούς χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα γυμναστήρια.

Εύθραυστη κατάσταση

Η έκταση της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής παραμένει άγνωστη και δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία, - εφόσον θα υπάρξει τελικά τέτοιος.
Πάντως, είναι εμφανές το πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση αφού στις αρχές του μήνα οι εταιρείες του ταξιδιωτικού κλάδου (Delta, Airbnb, Expedia) είχαν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης ενώ οι περισσότερο «οικιακές» όπως οι Peloton, Zoom και Netflix είχαν αρχίσει να επηρεάζονται αρνητικά αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της.
Ενδεικτικό ότι η μετοχή της Expedia έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 9,4%, ενώ οι Lyft, Airbnb και Uber έχασαν πάνω από 3% της αξίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ο δείκτης S&P 500 έπεσε κατά 2,3%, ο Nasdaq κατά 2,3% ενώ ο Dow Jones είχε απώλειες 2,5% χάνοντας 905 μονάδες, στη χειρότερη συνεδρίαση για το 2021

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης