Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci για μετάλλαξη Omicron: Δεν είναι ακόμη η ώρα για lockdown αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την περιορίσουμε

Fauci για μετάλλαξη Omicron: Δεν είναι ακόμη η ώρα για lockdown αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την περιορίσουμε
Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν «τα πάντα» για να περιορίσουν τα κρούσματα της παραλλαγής, τόνισε ο Αμερικανός επιδημιολόγος
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς να το αποκλείσει κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, ο Anthony Fauci σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Covid είπε την Κυριακή (28/11/2021) πως είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για lockdown σχετικά με τη μετάλλαξη Omicron.
Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν «τα πάντα» για να περιορίσουν τα κρούσματα της παραλλαγής, αν και είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» εάν χρειαζόμαστε νέα lockdown ή εντολές εμβολιασμού, τόνισε ο Αμερικανός επιδημιολόγος μιλώντας στο ABC News..
Η μετάλλαξη η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως «παραλλαγή ανησυχίας» φαίνεται να προκαλεί πανικό στους παγκόσμιους ηγέτες και έχει οδηγήσει σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στη νότια Αφρική.

Ενδημικός ο ιός

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή του ιού είναι πιο μολυσματική ή μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή ασθένεια, καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είπαν ότι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να γίνει ένας τέτοιος προσδιορισμός.
O Fauci υποστήριξε πως ο ιός θα καταστεί ενδημκός λέγοντας πως δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.
«Δεν νομίζω ότι θα τον εξαλείψουμε.
Έχουμε εξαλείψει μόνο μία μόλυνση της ανθρωπότητας, και αυτή είναι η ευλογιά», δήλωσε στο CBS.

Ταξιδιωτική απαγόρευση

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση στις 29 Νοεμβρίου σε οκτώ χώρες της Αφρικής, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και άλλες.
Οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν την ταξιδιωτική απαγόρευση - η οποία φέρεται να εγκρίθηκε από τον Fauci - υποδηλώνοντας ότι είναι άσκοπο να περιμένουμε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός, επειδή είναι πιθανό η παραλλαγή να βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης