Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Έκκληση του προέδρου Ramaphosa να μην αποκλεισθεί η χώρα – Ζήτησε δίκαιη κατανομή των εμβολίων

Νότια Αφρική: Έκκληση του προέδρου Ramaphosa να μην αποκλεισθεί η χώρα  – Ζήτησε δίκαιη κατανομή των εμβολίων

Η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται. δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa


 

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa προειδοποίησε απόψε ότι η χώρα του μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2 οδηγεί σε αύξηση των μολύνσεων στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

Τεταρτο κύμα

Τις επόμενες εβδομάδες «θα ξέρουμε αν η Omicron προκαλεί σοβαρότερη νόσηση»,δήλωσε ο Ramaphosa, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να χορηγήσει αναμνηστική δόση του εμβολίου της Covid-19 στις πιο ευπαθείς ομάδες, ενώ συζητά επίσης αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένες περιοχές ή για ορισμένες δραστηριότητες.
Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε πάντως ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθούν άλλα περιοριστικά μέτρα.

Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ο Ramaphosa εξέφρασε επίσης τη «βαθιά απογοήτευσή του» επειδή ορισμένες χώρες απαγόρευσαν τα ταξίδια στη Νότια Αφρική και τις γειτονικές της χώρες με αφορμή τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον.
Υποστήριξε ότι οι χώρες που επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεροληπτούν εναντίον της Νότιας Αφρικής και δεν θα λύσουν το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο.
Ζήτησε να αρθούν "αμέσως και επειγόντως" οι απαγορεύσεις, οι οποίες στερούνται «επιστημονικής βάσης», όπως είπε.
Τόνισε αντιθέτως ότι η εμφάνιση της Όμικρον θα έπρεπε να σημάνει το καμπανάκι ότι δεν είναι επιτρεπτή η ανισότητα στην κατανομή των εμβολίων και, αντί να απαγορεύσουν τα ταξίδια, οι πλούσιες χώρες θα έπρεπε να στηρίξουν τις αναπτυσσόμενες στη μάχη τους εναντίον της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης