Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις από Νότια Αφρική για Omicron: Αδικαιολόγητοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Να αρθούν

Αντιδράσεις από Νότια Αφρική για Omicron: Αδικαιολόγητοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Να αρθούν
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών
Σχετικά Άρθρα

Αδικαιολόγητους χαρακτήρισε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στη Νότια Αφρική και στις γειτονικές της χώρες λόγω της εξάπλωσης της παράλλαξης Omicron ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa.
Σε δηλώσεις του ο Ramaphosa εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκεια του για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην χώρα και σε άλλα κράτη της Αφρικής υποστηρίζοντας πως τα μέτρα αυτά πρέπει να αρθούν, καθώς δεν βασίζονται σε καμία επιστημονική βάση.
Σημειώνεται πως Ισραήλ και Ιαπωνία κλείνουν τα σύνορα τους, ενώ η ΕΕ, η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και μια σειρά από κράτη επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Νότια Αφρική και γειτονικές της χώρες.
Ο Ramaphosa υποστήριξε πως η νότια Αφρική είναι θύμα μιας άδικης διάκρισης, εκτιμώντας πως οι περιορισμοί αυτοί δεν πρόκειται να περιορίσουν την εξάπλωση της παράλλαξης.
«Το μόνο πράγμα που πρόκειται να επιφέρουν αυτές οι απαγορεύσεις στα ταξίδια είναι περαιτέρω προβλήματα στις οικονομίες των πληττόμενων κρατών, καθώς υπονομεύουν την προσπάθεια τους να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από την πανδημία» είπε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε όλα τα κράτη που έχουν επιβάλλει περιορισμούς, να τους άρουν, καλώντας τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί ο ιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης