Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Omicron - Τι αποκαλύπτει η γιατρός που ανακάλυψε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Omicron - Τι αποκαλύπτει η γιατρός που ανακάλυψε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού
Η γιατρός από τη νότια Αφρική, η οποία ανακάλυψη τη μετάλλαξη Omicron, υποστηρίζει ότι τα συμπτώματα είναι «ακραία ήπια»
Σχετικά Άρθρα

Για εξαιρετικά ήπια συμπτώματα της νόσησης από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, Omicron, κάνει λόγο η γιατρός από τη νότια Αφρική που ανακάλυψε το νέο στέλεχος.
Η Dr Angelique Coetzee, πρόεδρος της Ιατρικής Ένωση στη νότια Αφρική δήλωσε στο BBC ότι άρχισε -στις 18 Νοεμβρίου- να βλέπει ασθενείς που παρουσιάζουν «ασυνήθιστα συμπτώματα» σε σχέση με τη μετάλλαξη Delta, που είναι το λοιμώδες στέλεχος του ιού μέχρι σήμερα.
«Αρχίσαμε έναν ασθενή 33 ετών... Μου είπε ότι ήταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες ημέρες και είχε αυτούς τους πόνους στο σώμα και λίγο πονοκέφαλο» δήλωσε η ίδια.
Σύμφωνα με την ίδια, ο ασθενής δεν είχε πονόλαιμο αλλά είχε φαγούρα στο λαιμό. Επίσης δεν είχε βήχα ή απώλεια γεύσης και όσφρησης. Όλα αυτά τα συμπτώματα είχε συνδεθεί με προηγούμενα στελέχη του κορωνοϊού.
Η Coetzee δήλωσε ότι υπέβαλε τον ασθενής σε τεστ για κορωνοϊό, που βγήκε θετικό, όπως και η οικογένεια του. Σύμφωνα με τη γιατρό, την ίδια ημέρα, εξέτασε περισσότερους ασθενείς με τα ίδια συμπτώματα που διαφέρουν από εκείνα της μετάλλαξης Delta.
Αυτό την «ανάγκασε» να σημάνει συναγερμό για το νέο στέλεχος.
Άλλοι ασθενείς που είχε δει μέχρι στιγμής με τη μετάλλαξη Omicron, είχαν παρουσιάσει αυτά που περιέγραψε ως «εξαιρετικά ήπια» συμπτώματα και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν σημειώσει παρόμοιες περιπτώσεις.
«Αυτό που βλέπουμε κλινικά στη Νότια Αφρική είναι εξαιρετικά ήπιο. Για εμάς (αυτές είναι) ήπιες περιπτώσεις. Δεν έχουμε νοσηλεύσει κανέναν, έχω μιλήσει με άλλους συναδέλφους μου και δίνουν την ίδια εικόνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης