Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Θα ζητήσων πυρηνικά από Putin έαν πλησιάσει το ΝΑΤΟ

Lukashenko (Λευκορωσία): Θα ζητήσων πυρηνικά από Putin έαν πλησιάσει το ΝΑΤΟ
Ο Λευκορώσος πρόεδρος είπε ότι άν το ΝΑΤΟ αναπτύξει πυρηνικά συστήματα στην Πολωνία θα ζητήσει παρόμοια όπλα από τον Putin

Alexander Lukashenko

 

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει παρόμοια συστήματα στη γειτονική Πολωνία.
«Θα προτείνω στον Πούτιν (στην περίπτωση αυτή) να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», είπε ο Lukashenko. προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο έδαφος της Λευκορωσίας»
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο έδαφος της Λευκορωσίας υπήρχαν δεκάδες φορτία για στρατηγικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol και πάνω από χίλιες τακτικές πυρηνικές κεφαλές.
Το Μινσκ είχε συμφωνήσει να αποσυρθούν τα όπλα αυτά μετά την υπογραφή της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).
Αναφερόμενος στο θέμα της Κριμαίας ο Lukashenko, κάνοντας στροφή στη δημόσια του στάση, καθώς η Λευκορωσία δεν είχε αναγνωρίσει ως ρωσική την Κριμαία μετά την προσάρτηση της από την Μόσχα, είπε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία και πως έχει συμφωνήσει για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Πούτιν, δηλώνοντας ότι η χερσόνησος της Κριμαίας είναι νόμιμα ρωσικό έδαφος.
«Η επίσκεψη μου στην Κριμαία, την οποία έχω απόλυτο δικαίωμα να κάνω, ανεξάρτητα τίνος είναι προτεκτοράτο, υπό τίνος την ηγεσία είναι.
Αυτή είναι και δική μου Κριμαία» δήλωσε ο Lukashenko, προσθέτοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει συγκεκριμένα με τον Putin ότι στην Κριμαία θα πάμε».
Στην ίδια συνέντευξη ο Lukashenko είπε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών έως το τέλος του 2021, αναφερόμενος στην συνομιλία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα αυτό: «Της είπα αμέσως… Θα προσπαθήσω να λύσω αυτό το πρόβλημα πριν από το Νέος Έτος, επειδή δεν το χρειαζόμαστε».

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης