Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο επιδιώκει την αποτροπή μιας μερικής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο επιδιώκει την αποτροπή μιας μερικής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ, που ελέγχεται οριακά από τους Δημοκρατικούς, έχει στόχο να αποτρέψει τη μερική διακοπή της λειτουργίας υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ, που ελέγχεται οριακά από τους Δημοκρατικούς, έχει στόχο να αποτρέψει τη μερική διακοπή της λειτουργίας υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που αρχίζει από το Σάββατο, ενώ θα προσπαθήσει να εγκρίνει προσωρινές χρηματοδοτήσεις για τις δραστηριότητες των υπηρεσιών ακόμη και μέχρι αύριο 1/12, σύμφωνα με βοηθούς του Κογκρέσου.
Η ακριβής διάρκεια των προσωρινών χρηματοδοτήσεων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ενώ σύμφωνα με τις πηγές, αυτές θα είναι διαθέσιμες στα μέσα και στα τέλη Ιανουαρίου.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία έχουν προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 3/12 για να αποφασίσουν σχετικά με την ανανέωση προσωρινής νομοθεσίας για τη διατήρηση της λειτουργίας των υπηρεσιών της κυβέρνησης, σε ένα εύρος από εθνικά πάρκα και τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας μέχρι τους μισθούς των στρατιωτικών και την ιατρική έρευνα.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταβολή των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα δώσει στους ηγέτες των Δημοκρατικών περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες με την ανάγκη αύξησης της οροφής δανεισμού της Ουάσινγκτον, αλλά και το ξεχωριστό νομοσχέδιο για την επένδυση περίπου 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την επέκταση των εσωτερικών κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και την ανάπτυξη αντίδοτων κατά της καταστροφικής παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.
«Μετά την ανάληψη δράσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα, η Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών θα κινηθεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση έχει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία της μετά τη σχετική προθεσμία» δήλωσε ο C. Svhummer ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, σε μία ομιλία του.
«Με τόσα πολλά σημαντικά ζητήματα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Αμερικανοί τώρα, είναι μία διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο ίδιος.
Αν ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα, η δεύτερη παράταση θα δώσει στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους περισσότερο χρόνο για την επίλυση των διαφορών τους.
Ενδεχόμενη αποτυχία του Κογκρέσου να ολοκληρώσει την ψήφιση οποιουδήποτε από αυτά τα νομοσχέδια καθιστά υποχρεωτική την ψήφιση νομοθεσίας προσωρινής χρηματοδότησης.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης