Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Επιταχύνεται η έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής Omicron

Κίνα - Επιταχύνεται η έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής Omicron
Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της παραλλαγής στην ηπειρωτική Κίνα

Η Κίνα επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων της COVID-19 που στοχοποιούν την παραλλαγή Omicron, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, εν μέσω ανησυχιών μεταξύ επιστημόνων σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη.
Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της παραλλαγής στην ηπειρωτική Κίνα.
«Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων συγκεκριμένα για την Όμικρον με βάση διαφορετικές τεχνολογίες», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV ο επικεφαλής της ομάδας η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Κίνα.
Τα πιθανά εμβόλια κατά της Όμικρον ίσως να μην χρησιμοποιηθούν εν τέλει, αλλά ήταν απαραίτητο για την Κίνα να προχωρήσει σε αυτού του είδους την προετοιμασία, δήλωσε ο Τζενγκ.
Δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία για το εάν η Όμικρον διαφεύγει της ανοσίας των εμβολίων αλλά τα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια αναμένεται ότι θα βοηθούν να μειωθεί η σοβαρή νόσηση και ο θάνατος, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η κινεζική εταιρία εμβολίων Sinovac Biotech ανακοίνωσε ότι εξετάζει εάν τα εμβόλιά της είναι αποτελεσματικά έναντι της Omicron ή εάν χρειάζεται να αναπτύξει νέα σκευάσματα.
Η Κίνα δεν έχει ακόμα εγκρίνει εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό και χρησιμοποιεί αρκετά εγχώριας παρασκευής σκευάσματα για το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης