Τελευταία Νέα
Διεθνή

Plusvalenza: Το νέο σκάνδαλο του ιταλικού ποδοσφαίρου με την εμπλοκή της Γιουβέντους και της Νάπολι

Plusvalenza: Το νέο σκάνδαλο του ιταλικού ποδοσφαίρου με την εμπλοκή της Γιουβέντους και της Νάπολι
Το ιταλικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από άλλο ένα σκάνδαλο, αυτό με τις υποθέσεις plusvalenza (υπεραξίες) μεταξύ των ομάδων για τις αγοραπωλησίες παικτών. Το BN Sports προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι η μέθοδος plusvalenza και πως αυτή χρησιμοποιείται στην γειτονική χώρα.  

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Σαν βόμβα έσκασε στο ιταλικό ποδόσφαιρο η είδηση ότι η Γιουβέντους ερευνάται για ψευδή λογιστικά στοιχεία και κίνηση κεφαλαίων. Οι «μπιανκονέρι» είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών για 62 μεταγραφές ή πωλήσεις παικτών μέσω της διαδικασίας που στην γειτονική χώρα ονομάζεται plusvalenza.

Η εισαγγελία του Τορίνο ξεκίνησε ήδη έρευνα ενώ εκτός από την Γιουβέντους στο στόχαστρο των αρχών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μπαίνουν και άλλες πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι Νάπολι, Αταλάντα, Ρόμα, Τζένοα και Σαμπντόρια που επίσης θα ελεγχθούν για πιθανές υπεραξίες, ενώ δημοσιεύματα εμπλέκουν ακόμα και την Ίντερ ως μια από τις ομάδες από την οποία μπορούν να ζητηθούν εξηγήσεις για κάποιες συμφωνίες που αφορούν κυρίως στο κομμάτι των ακαδημιών.

Η μέθοδος plusvalenza

Αλήθεια όμως τι είναι η plusvalenza που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην γειτονική χώρα και γιατί χρησιμοποιείται τόσο συχνά στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τις ομάδες; 

Διαβάστε τη συνέχεια στο BNSports 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης