Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν θα χρειαστούν περισσότερες από δέκα ημέρες για το νέο Sputnik κατά της παραλλαγής Οmicron

Ρωσία: Δεν θα χρειαστούν περισσότερες από δέκα ημέρες για το νέο Sputnik κατά της παραλλαγής Οmicron
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξετάζει δύο ύποπτα κρούσματα ταξιδιωτών από την Ν.Αφρική

Δεν θα χρειαστούν περισσότερες από δέκα ημέρες για την παρασκευή εμβολίου κατά της παραλλαγής «Οmicron», δήλωσε ο ακαδημαϊκός Alexander Ginzburg, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια, που παράγει τα ρωσικά εμβόλια Sputnik V και Sputnik Light, στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24».
Κατά την εκτίμηση του πιο γνωστού Ρώσου μικροβιολόγου θα απαιτηθούν άλλες 45-50 ημέρες για τις ρυθμιστικές διαδικασίες και την απόδειξη ότι το νέο σκεύασμα είναι ασφαλές και προσφέρει αποτελεσματική ανοσία, ωστόσο σημείωσε ότι θα καταστεί δυνατό να μιλήσουμε για αντικατάσταση του ρωσικού εμβολίου, μόνο εφόσον υπάρξουν πληρέστερα δεδομένα για το νέο στέλεχος.
Κατά τον Ρώσο ακαδημαϊκό, είναι δυνατό να παρασκευαστεί προσαρμοσμένο σε μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένης της «Οmicron», χωρίς να υπάρχει ανά χείρας δείγμα του νέου στελέχους, καθώς το βασικό που χρειάζεται είναι «να γνωρίζουμε την αλληλουχία νουκλεοτιδίων του ιού».
Πρόσθεσε επίσης ότι το Ινστιτούτο υπό τη διεύθυνσή του αναμένει δείγμα της «Όμικρον» από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ώστε να το απομονώσει και να συμπληρώσει τις παγκοσμίως πρωτοποριακές συλλογές του.
Νωρίτερα ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου 'Αμεσων Επενδύσεων (RDIF), που διαχειρίζεται εμπορικά τα εμβόλια Sputnik, δήλωσε ότι εφόσον τελικά χρειαστεί, θα είναι δυνατό να υπάρξει μαζική παραγωγή του προσαρμοσμένου στην «Οmicron» ρωσικού εμβολίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξετάζει δύο ύποπτα κρούσματα ταξιδιωτών από την Ν.Αφρική, οι οποίοι έχουν απομονωθεί, χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο εάν πρόκειται για τους πρώτους ασθενείς με «Όμικρον» στη χώρα ή όχι.

www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης