Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη +1,2% ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.783,9 δολ/ουγγιά

tags :
Κέρδη +1,2% ο  χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.783,9 δολ/ουγγιά
Χρυσός: Οριακά πτωτική εβδομάδα παρά τα κέρδη 1,2% της Παρασκευής 3/12

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη την Παρασκευή 3/12 στα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν.
Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να ξεφύγει από το αρνητικό έδαφος σε εβδομαδιαία βάση, αφού την Πέμπτη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό των τελευταίων 7 εβδομάδων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με χαμηλότερο του αναμενόμενου ρυθμού τον Νοέμβριο, παρότι οι επιχειρήσεις κινήθηκαν πιο επιθετικά όσον αφορά την πρόσληψη εργαζομένων, γεγονός που δείχνει ότι η μεγαλύτερη έλλειψη εργατικού δυναμικού εδώ και δεκαετίες εξακολουθεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη.
Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 210.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, με την αύξηση των προσλήψεων να είναι η μικρότερη εδώ και ένα έτος και πολύ κατώτερη των προσδοκιών.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street ανέμεναν 573.000 νέες θέσεις εργασίας.
Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,2% από 4,6%, καταγράφοντας νέο χαμηλό πανδημίας.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας πιθανότατα είναι χαμηλότερο του πραγματικού κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.
Στο μεταξύ, το δολάριο κέρδιζε περίπου 0,1% στις 96,223 μονάδες την Παρασκευή σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρούσε κατά 9 μονάδες βάσης στο 1,36%.
Ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε +1,2% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.783,90 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο έχασε περίπου 0,1%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης