Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Μειώθηκαν κατά 100 δισ. δολ. οι ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές τον Νοέμβριο 2021

IIF: Μειώθηκαν κατά 100 δισ. δολ. οι ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές τον Νοέμβριο 2021
Οι ροές προς τις αναδυόμενες αγορές επιβραδύνθηκαν κατά 100 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο 2021 σε ετήσια βάση,

Οι ροές προς τις αναδυόμενες αγορές επιβραδύνθηκαν κατά 100 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο 2021 σε ετήσια βάση, ενώ πτώση σημείωσε και σε μηνιαία βάση, κυρίως λόγω των αυξημένων θέσεων για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από τις ΗΠΑ και των ασθενέστερων νομισμάτων των εν λόγω χωρών, τόνισε το IIF.
Οι ροές από το εξωτερικό προς τις αναδυόμενες αγορές, διαμορφώθηκαν στα 15,6 δισ. Δολάρια τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με τα 18,6 δισ. Δολάρια τον Οκτώβριο και τα 115,5 δισ. Δολάρια τον Νοέμβριο του 2020, αναφέρουν τα στοιχεία του IIF.
Το Νοέμβριο του 2020 οι μηνιαίες ροές ήταν οι μεγαλύτερες στην ιστορία του IIF, από το 2005.
Τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών άντλησαν 6,3 δισ. Δολάρια από ξένους λογαριασμούς τον προηγούμενο μήνα, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να πηγαίνουν στην Κίνα.
Από την πλευρά των μετοχών, οι αναδυόμενες αγορές είχαν εισροές 9,2 δισ. Δολαρίων, με τα 5 δισ. Δολάρια να αφορούν σε κινεζικές μετοχές.
Οι πληθωριστικού κίνδυνοι στις ΗΠΑ έχουν σφίξει το χρονοδιάγραμμα για το tapering και τελικά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed, υποχρεώνοντας πολλές κεντρικές τράπεζες αναδυόμενων χωρών να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική.
Ακόμη και με την αύξηση των επιτοκίων, τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες έναντι του ενισχυμένου δολαρίου.
Το ρωσικό ρούβλι, το μεξικανικό πέσο και το Νοτιοαφρικανικό Καντ, έχουν όλα σημειώσει πτώση 4% τον Νοέμβριο, ενώ η τουρκική λίρα έχει υποστεί τις δεύτερες μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες στην ιστορία της, υποχωρώντας κατά 29%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης