Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτικό μπαράζ καταστολής στην Ευρώπη λόγω Covid – Οι κυβερνήσεις επιτίθενται στους ανεμβολίαστους με πρόστιμα, και lockdowns

Εφιαλτικό μπαράζ καταστολής στην Ευρώπη λόγω Covid – Οι κυβερνήσεις επιτίθενται στους ανεμβολίαστους  με πρόστιμα, και lockdowns
Τα κρούσματα αυξάνονται με ρυθμούς ρεκόρ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι βρίσκονται σε διαρκή άνοδο και ένας ακόμη χειμώνας προδιαγράφεται εφιαλτικός για την Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και πριν η μετάλλαξη Omicron κάνει την εμφάνισή της η μάχη της Ευρώπης απέναντι στον κορωνοϊό φαινόταν να χάνεται.
Τα κρούσματα αυξάνονται με ρυθμούς ρεκόρ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι βρίσκονται σε διαρκή άνοδο και ένας ακόμη χειμώνας προδιαγράφεται εφιαλτικός για την Ευρώπη.
Η μετάλλαξη Οmicron έχει προσθέσει μία ακόμη αβεβαιότητα αλλά το άμεσο πρόβλημα της Γηραιάς Ηπείρου είναι να αντιμετωπίσει το κύμα λοιμώξεων που έχει ήδη θέσει τις χώρες ξανά σε τροχιά lockdown, αναφέρει στο πρωτοσέλιδο θέμα του το Bloomberg.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας την Πέμπτη (2/12/2021) έγινε η τελευταία που έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους και καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.
Η Αυστρία έχει ήδη υιοθετήσει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ενώ άλλες χώρες σχεδιάζουν να επιβάλουν πρόστιμα σε όσους αρνηθούν.
Στην Αυστρία, τα κρούσματα επτά ημερών ξεπέρασαν τα 1.100 ανά 100.000.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Πρόκειται έναν μέσο όρο οκτώ φορές μεγαλύτερο από τους προηγούμενους τρεις μήνες.
Λόγω της επιβολής lockdown, ο αριθμός έχει μειωθεί, αν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, που καθυστερούν, εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο αποκορύφωμα.
Τα στοιχεία είναι λιγότερο δραματικά αλλού, αν και η τάση παραμένει ανοδική σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας.
Τα νέα στοχευμένα μέτρα αντικατοπτρίζουν τη θέση ότι, ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από το τελευταίο κύμα λοιμώξεων Covid - από το κρύο μέχρι τους ανθρώπους που εφησυχάζουν - ένα σημαντικό στοιχείο είναι τα εμβόλια.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλα τα μέσα έχουν προχωρήσει σε 640 εκατομμύρια εμβολιασμούς αλλά ακόμη και έτσι περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσχώρησε την Πέμπτη (2/12) στις χώρες που κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη για τους μη εμβολιασμένους, ανακοινώνοντας ότι μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε εστιατόρια, θέατρα και καταστήματα μη βασικών αγαθών.
Πρόκειται για μία απόφαση, που υποστηρίζεται τόσο από την Angela Merkel όσο και από τον διάδοχό της, Olaf Scholz και η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο τις επόμενες μέρες.

Ελλάδα: Πρόστιμα για ανεμβολίαστους

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.
Από τον επόμενο μήνα, οι μη εμβολιασμένοι θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.
Στην Ελλάδα, μόνο 60.000 από τους 580.000 μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν τον Νοέμβριο.

Ηπιότερα μέτρα στην Ελβετία

Οι ελβετικές αρχές συστήνουν την τηλεργασία και αντιστάθηκαν στην επιβολή πιο σκληρών μέτρων αλλά οι επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν την πρόσβαση στους μη εμβολιασμένους.
Επίσης η χώρα θέτει επίσης περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους που εισέρχονται από ορισμένες χώρες.

Βέλγιο: Μάσκες και σχολεία

Το Βέλγιο ανακοίνωσε επίσης νέους περιορισμούς την Παρασκευή (3/12), αν και δεν έχουν υιοθετηθεί ειδικά μέτρα κατά των μη εμβολιασμένων.
Τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν νωρίς για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να περιορίσουν τη διδασκαλία στην τάξη.
Οι εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 200 άτομα απαγορεύονται και η υποχρεωτική χρήση μάσκας επεκτείνεται σε οποιονδήποτε άνω των έξι ετών.
00_7.JPG

Αυστρία: Η χώρα με τα σκληρότερα μέτρα

Η Αυστρία, η χώρα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη θα παραμείνει σε lockdown μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει στη συνέχεια να άρει τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ή τα άτομα που ανάρρωσαν πρόσφατα από τον ιό.
Το lockdown για τους μη εμβολιασμένους πιθανότατα θα συνεχιστεί, αν και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην εργασία τους με αρνητικό τεστ.
Οι αξιωματούχοι επεξεργάζονται επίσης σχέδια για την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών από τον Φεβρουάριο, με πρόστιμα που φτάνουν τα 7.200 ευρώ.

Καταστολή και εκτός Ευρώπης

Τα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των μη εμβολιασμένων δεν περιορίζονται στην Ευρώπη και μπορεί να γίνουν πιο διαδεδομένα.
Σύμφωνα με μια μελέτη στη Νότια Αφρική, ο κίνδυνος επαναμόλυνσης από την παραλλαγή Omicron είναι τρεις φορές υψηλότερος από ό,τι για οποιοδήποτε προηγούμενο στέλεχος.
Η Νότια Αφρική σχεδιάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών στις αρχές του 2022 μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικάτων.
Ορισμένες τοπικές εταιρείες το έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτικό για τους εργαζομένους τους.

ΗΠΑ: Εντολή Biden

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden εξέδωσε διάταγμα βάσει του οποίου, οι μεγάλες εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού η συχνά τεστ.
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η εντολή θα ισχύει για εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους και όρισε προθεσμία στις 4 Ιανουαρίου.
Η μη συμμόρφωση με την εντολή μπορεί να επιφέρει πρόστιμα έως και 136.000 δολάρια.
Περίπου το 5% των μη εμβολιασμένων εργαζομένων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους όταν ο εργοδότης τους επέβαλε εντολή εμβολίου, σύμφωνα με έρευνα του Οκτωβρίου.

Σιγκαπούρη: Πληρωμή νοσηλίων

Στη Σιγκαπούρη, όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώσουν τα νοσήλια στην περίπτωση κατά την οποία νοσήσουν από τον Covid.
Οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπείες και παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν περίπου 18.460 δολάρια, σύμφωνα με μια μέση εκτίμηση που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας.

www.bankingnews.gr

.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης