Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί Musk, Bezos, Zuckerberg έχασαν πολλά δισεκατομμύρια σε μία μόνο μέρα

Γιατί Musk, Bezos, Zuckerberg έχασαν πολλά δισεκατομμύρια σε μία μόνο μέρα
«Πλήγμα» δέχτηκαν οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων με την υποχώρηση των τεχνολογικών μετοχών

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας των ΗΠΑ είδαν τον συλλογικό πλούτο τους να μειώνεται κατά δεκάδες δισεκατομμύρια καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική σύσφιξη, σύμφωνα με το Βloomberg.
Η καθαρή περιουσία του Elon Musk– η μεγαλύτερη από τους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας - μειώθηκε κατά 15,2 δισ. δολάρια την Παρασκευή 3/12 μετά τις απώλειες των μετοχών της Tesla Inc.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει την περιουσία του Musk στα 268,9 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 72% για το έτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Η καθαρή περιουσία του Jeff Bezos μειώθηκε κατά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. υποχώρησαν 1,4% στη Νέα Υόρκη, ενώ ο συνιδρυτής της Oracle Corp. Larry Elisson είδε την περιουσία του να πέφτει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η περιουσία του Mark Zuckerberg μειώθηκε 1,3 δισ. δολάρια στα 114,7 δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόσφατα αναβαφτισμένη Meta Platforms Inc. να βρίσκεται στο κατώφλι της bear market μετά από πτώση σχεδόν 20% από την πρόσφατη κορύφωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης