Διεθνή

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ευρώπη από το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των lockdowns

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ευρώπη από το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των lockdowns

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για βιοπολιτικό έλεγχο των ατομικών τους ελευθεριών

Σχετικά Άρθρα
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε πλήθος πόλεις της δυτικής Ευρώπης για να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν εν μέσω αύξησης των μολύνσεων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το Σαββατο 4 Δεκεμβρίου .
Η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown, το οποίο έχει οριστεί να διαρκέσει 20 ημέρες, και ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από το Φεβρουάριο
Οι περισσότερους από 40.000 διαδηλωτές στη Βιέννη διαμαρτυρήθηκαν για τα πρωτοφανή μέτρα
Περίπου 1.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την πορεία στην κεντρική λεωφόρο Ring
Οι διαδηλωτές έφεραν πανώ που έγραφαν "Ιατρική Ελευθερία τώρα!”

Πολιτικές αντιπαραθέσεις

Την ίδια ώρα έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη διαδήλωση στην Ολλανδία ενάντια στα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν το νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων για να ανακόψει ένα κύμα κρουσμάτων COVID-19 που απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Πριν από δύο εβδομάδες, υπήρξαν βίαιες διαμαρτυρίες αφότου η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την είσοδο για του μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους.
«Είμαστε αντίθετοι να μην έχουμε ελευθερία (να αποφασίσουμε τι θα συμβεί) στο σώμα μας», είπε η Marit van Hunen, διαδηλωτής της Ουτρέχτης.
Τα μέτρα αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίθεση στο κοινοβούλιο και δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ.
Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και στην πρωτεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη, όπου οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα υγειονομικά πιστοποιητικά.
Thousands protest over Dutch coronavirus restrictions | Reuters
Αστυνομική καταστολή

Στη γερμανική οικονομική πρωτεύουσα,τη  Φρανκφούρτη, η αστυνομία διέλυσε βίαια μία διαδήλωση πολλών εκατοντάδων ανθρώπων επειδή δεν φορούσαν μάσκες ή δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, χρησιμοποιώντας ρόπαλα και σπρέι πιπεριού μετά την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα διαδηλωτών.
Και στο Βερολίνο, όπου η νέα κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα εντός ολίγων ημερών, μικρές ομάδες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν μετά την απαγόρευση μιας μεγάλης διαδήλωσης.
Γερμανοί πολιτικοί καταδίκασαν ευρέως μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε αργά την Παρασκευή έξω από το σπίτι της Petra Koepping, υπουργού Υγείας στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στη Γερμανία.
Κάποιοι είπαν ότι μύριζε… τη βία της ναζιστικής εποχής.


Αυστρία: Επιτείνεται η πολιτική κρίση - Οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Χιλιάδες πολίτες, που υπολογίζεται να υπερβαίνουν τις 40.000, πραγματοποίησαν πορεία στη Βιέννη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους νέους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν υιοθετηθεί για τον περιορισμό της πανδημίας thw Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.
Αντιμέτωπη με τον αυξημένο αριθμό ημερησίων νέων κρουσμάτων, τον περασμένο μήνα, η Αυστρία έγινε την πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλλε εκ νέου lockdown νομοθέτησε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αρχής γεγομένης από τον Φεβρουάριο.
Οι άνθρωποι έφεραν πανό που έγραφαν: «Θα αποφασίσω μόνος μου - Εχω Δικαίωμα»,
«Θα γίνει η Αυστρία Μεγάλη ξανά» και «Νέες Εκλογές» - πρόκειται για το έναυσμα συνέχισης της σοβούσας πολιτικής κρίσης αφού  τρεις καγκελάριοι έχουν παραιτηθεί μέσα σε δύο μήνες - καθώς συγκεντρώθηκαν πλήθη.
Χαρακτηριστικό του κλίματος καταστολής είναι ότι περίπου 1.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στις διάσπαρτες στην πόλη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα συγχωνεύονταν σε μια πορεία στη λεωφόρο Ring στο κέντρο της Βιέννης.
Η αστυνομία δήλωσε ότι θα υπενθυμίσει στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες ενώ όσοι δεν φορούν θα υποστούν τις συνέπειες
Μια κοινοβουλευτική επιτροπή αυτή την εβδομάδα ενέκρινε τον διπλασιασμό της διάρκειας του lockdown σε 20 ημέρες,ι.
Να σημειωθεί ότι η Αυστρία, μια χώρα 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αναφέρει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 12.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.
888.JPG
Anti-lockdown protesters march through Dutch city of Utrecht | AP News

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας.
Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.
Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.
Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.
Capture_140.JPG
8_28.JPG
austria_2.JPG

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης