Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Οι ΗΠΑ αναθεωρούν σε ημερήσια βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Νότια Αφρική λόγω Omicron

Fauci: Οι ΗΠΑ αναθεωρούν σε ημερήσια βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Νότια Αφρική λόγω Omicron
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν την απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής, καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή Omicron και την εξάπλωσή της, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα πανδημίας Anthony Fauci, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
«Η απαγόρευση αποφασίστηκε σε μια στιγμή που ήμασταν πραγματικά στο σκοτάδι -- δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε», δήλωσε ο Fauci σε συνέντευξή του στο «του CNN.
Οι ιατρικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ αξιολογούν τους νέους περιορισμούς σε «καθημερινή βάση» σημείωσε και υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος «θα μπορέσουμε να άρουμε αυτήν την απαγόρευση σε ένα αρκετά εύλογο χρονικό διάστημα».

Κριτική στις απαγορεύσεις

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.
Ενώ η φαινομενικά εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ορισμένες από αυτές τις χώρες δεν αναφέρουν ακόμη κρούσματα.
Αυτό προκάλεσε κριτική από διεθνείς αξιωματούχους, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αntonio Guterres την περασμένη εβδομάδα να παρομοιάζει τους περιορισμούς με «ταξιδιωτικό απαρτχάιντ».
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus κάλεσε τις χώρες να διατηρήσουν «λογικά, αναλογικά μέτρα μείωσης του κινδύνου».

Ενθαρρυντικές ενδείξεις

Ο Fauci ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν με ανακούφιση τις αναφορές Νοτιοαφρικανών αξιωματούχων ότι η ταχεία εξάπλωση της Omicron δεν είχε ακόμη οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών σε αυτή τη χώρα, ένδειξη ότι το στέλεχος θα μπορούσε να είναι λιγότερο λοιμογόνο.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ήταν πολύ νωρίς για να γίνουν οποιεσδήποτε «οριστικές δηλώσεις» σχετικά με την παραλλαγή και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλια και να λάβουν αναμνηστικές δόσεις.
«Μέχρι στιγμής τα σήματα είναι ενθαρρυντικά σχετικά με τη σοβαρότητα, αλλά και πάλι, πρέπει να κρίνετε μέχρι να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία», υπογράμμισε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης