Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): «Σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Οmicron δεν είναι σοβαρότερη από τη Delta

Fauci (ΗΠΑ): «Σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Οmicron δεν είναι σοβαρότερη από τη Delta
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Anthony Fauci επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται

Είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Οmicron του νέου κορωνοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ό,τι η Delta, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εξέχων επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης δρ Αntony Fauci.
Πρόσθεσε όμως ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από την Delta.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η Οmicron) δεν είναι σοβαρότερη από την Delta», είπε ο γνωστός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία.
«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή», πρόσθεσε, σε αυτήν την τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.
«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τη Νότια Αφρική, κατόπιν όταν θα έχουμε περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε το επίπεδο της σοβαρότητας», υπογράμμισε.
Ο Fauci επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ νεαρής ηλικίας.
Ωστόσο, η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς υψηλά μεταδοτική», πιθανότατα περισσότερο από τη Δέλτα, κατέληξε ο Fauci.

www.bankingnews.grr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης