Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη εμβολιασθείσα περιγράφει: Ένιωσα Υπέροχα! Ενθαρρύνω άπαντες να το κάνουν

Η πρώτη εμβολιασθείσα περιγράφει: Ένιωσα Υπέροχα! Ενθαρρύνω άπαντες να το κάνουν
Η Keenan είπε ότι ο εμβολιασμός της με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, ήταν «ό, τι καλύτερο έχει συμβεί».

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε με ένα πλήρως ελεγμένο σκεύασμα κατά της COVID-19, η 91χρονη Βρετανή, Margaret Keenan κάλεσε σήμερα τον κόσμο να εμβολιαστεί, ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό της.
Η Keenan είπε ότι ο εμβολιασμός της με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, ήταν «ό, τι καλύτερο έχει συμβεί».
«Ήταν υπέροχο. Δεν μπορώ να το πιστέψω τώρα, αυτό που συνέβη τότε… χαίρομαι τόσο πολύ που εμβολιάστηκα», είπε η Keenan – Magi για τους φίλους της- σε μια μετάδοση με αφορμή την επέτειο.
«Ενθαρρύνω τους πάντες να το κάνουν», πρόσθεσε.

Πώς πάει ο εμβολιασμός στη Μεγάλη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός Johnson έχει τονίσει την επιτυχία της Βρετανίας στον έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19 επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση μπόρεσε να ανοίξει και πάλι την οικονομία της Αγγλίας τον Ιούλιο.

Τώρα καλεί τους αξιωματούχους να εντατικοποιήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με αναμνηστικές δόσεις που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε παρόμοιο βαθμό με το αρχικό εμβολιαστικό πρόγραμμα λόγω της νέας παραλλαγής Omicron εξαιτίας της οποίας μάλιστα ο Johnson επέβαλε εκ νέου μέτρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

«Τα εμβόλια παραμένουν η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνάς μας εναντίον του ιού», έχει δηλώσει ο Johnson.
Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της COVID-19 στον πληθυσμό της των 67 εκατομμυρίων κατοίκων, είτε με την πρώτη, ή με την δεύτερη ή αναμνηστική δόση.
Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η παραλλαγή Omicron ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική από την επικρατούσα αυτή την εποχή Δέλτα και να φέρει μεταλλάξεις που συνδέονται με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Η νοσηλεύτρια η οποία εμβολίασε την Keenan, λέει ότι πολλοί βαριά νοσούντες ασθενείς στους θαλάμους COVID-19 που βρίσκονται υπό την επίβλεψή της, είναι ανεμβολίαστοι.
«Αν είστε ανεμβολίαστοι, υπάρχει ακόμη ευκαιρία (να εμβολιαστείτε). Ποτέ δεν είναι αργά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης