Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netcare (Νότια Αφρική): Οι επιπτώσεις της παράλλαξης Omicron της Covid-19 είναι πολύ πιο ήπιες μέχρι στιγμής

Netcare (Νότια Αφρική): Οι επιπτώσεις της παράλλαξης Omicron της Covid-19 είναι πολύ πιο ήπιες μέχρι στιγμής
Οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 Omicron στη Νότια Αφρική δεν χρειάζονται οξυγόνο
Ο διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των κορυφαίων νοσοκομειακών συστημάτων στη Νότια Αφρική, όπου εμφανίστηκε η παραλλαγή Omicron της COVID-19 τον Νοέμβριο, είπε ότι οι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία στο Γκαουτένγκ εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα από ό,τι κατά τα προηγούμενα κύματα.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Netcare, Richard Friedland, δήλωσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 Omicron στο Γκαουτένγκ δεν χρειάζονται οξυγόνο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή από τα προηγούμενα κρούσματα.
«Αν και αναγνωρίζουμε πλήρως ότι είναι ακόμη νωρίς, αν αυτή η τάση συνεχιστεί, φαίνεται ότι με λίγες εξαιρέσεις εκείνων που χρειάζονται τριτοβάθμια περίθαλψη, το τέταρτο κύμα μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης», είπε ο Friedland.

Χαμηλά τα ποσοστά ανάγκης οξυγόνου

Από τους 337 ασθενείς θετικούς στον COVID-19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία Netcare, περίπου «το 10% χρειάζεται κάποιας μορφής οξυγόνου έναντι 100% στα τρία πρώτα κύματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netcare.
Παρά τις αναφορές για ηπιότερα κρούσματα, ο Friedland είπε ότι οι Νοτιοαφρικανοί πρέπει να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες.
Σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία παραλλαγή «μπορεί να σηματοδοτεί το τέλος της COVID-19, καθώς εξασθενεί σε τέτοιο βαθμό που να είναι εξαιρετικά μεταδοτικός αλλά να μην προκαλεί σοβαρή ασθένεια».
«Αυτό συνέβη και με την ισπανική γρίπη».
«Βλέπουμε πρωτοφανείς λοιμώξεις ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί, αλλά οι λοιμώξεις που βλέπουμε είναι πολύ ήπιες έως μέτριες», δήλωσε ο Friedland στο Bloomberg News.
«Έτσι, για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έχουν λάβει ενισχυτικές δόσεις, είναι ως επί το πλείστον ήπια η νόσηση.

Σημαντικά μεταδοτική η παράλλαξη, αλλά με ήπια νόσηση

Στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από αξιωματούχους της Νότιας Αφρικής αναφέρουν ότι οι νοσηλείες τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί.
Δεν έχουν υπάρξει όμως επιβεβαιωμένες αναφορές για θάνατο από την παραλλαγή Omicron στη Νότια Αφρική ή σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Ο Friedland είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ασθενείς με COVID-19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία από τις 15 Νοεμβρίου ήταν γενικά νεότεροι από ό,τι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων COVID-19.
«Πάνω από το 71% είναι κάτω των 50 ετών, με μέση ηλικία τα 38,5 έτη», είπε.
«Αυτό συγκρίνεται με μόνο 40% κάτω των 50 ετών στα πρώτα τρία κύματα, με μέση ηλικία τα 54 έτη».
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι το Omicron έχει αναφερθεί σε 57 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης