Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι - Εξετάζονται νέοι περιορισμοί

Ισραήλ: Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι - Εξετάζονται νέοι περιορισμοί
Οι αρχές του Ισραήλ θα εντείνουν τους ελέγχους για την παραβίαση του Green Pass
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο του Ισραήλ μπαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, καθώς η κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει την επιβολή περαιτέρω περιορισμών, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Naftali Bennett, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz και αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους για την αξιολόγηση της κατάστασης του κορωνοϊού στη χώρα.

Πιο αυστηροί έλεγχοι για το Green Pass

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι αρχές θα εντείνουν τους ελέγχους για την παραβίαση του Green Pass.
Συγκεκριμένα, θα δοθεί εντολή στην αστυνομία να προχωρά άμεσα στην επιβολή προστίμου, χωρίς προειδοποίηση.
Επί του παρόντος, στο Ισραήλ, πολλοί χώροι και δραστηριότητες είναι προσβάσιμοι μόνο στους κατόχους Green Pass.
Για ορισμένους κλάδους και επαγγέλματα, το έγγραφο απαιτείται επίσης για την πρόσβαση στην εργασία.
Χορηγείται Green Pass σε όλους όσοι θεωρούνται προστατευμένοι έναντι του COVID (εμβολιάστηκαν δύο φορές ή ανάρρωσαν τους προηγούμενους έξι μήνες) ή προσωρινά σε όσους υποβληθούν σε τεστ.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω Omicron

Σύμφωνα με τη δήλωση του Bennett, θα συζητηθούν και οι ταξιδωτικοί περιορισμοί, με φόντο τις εξελίξεις που φρούν τη μετάλλαξη Omicron.
Οι κανόνες περιλαμβάνουν το πλήρες κλείσιμο των συνόρων για τους ξένους υπηκόους και την απαίτηση για τους εισερχόμενους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα για τρεις ημέρες και να κάνουν μια δεύτερη εξέταση PCR την τρίτη ημέρα, επιπλέον αυτής μετά την προσγείωση.
Επιπλέον, περίπου 50 αφρικανικές χώρες χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινες - που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν εκεί εκτός εάν λάβουν ειδική κυβερνητική άδεια και όσοι επιστρέψουν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ημέρας σε ξενοδοχείο για τον κορωνοϊό μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ PCR.
Αυτά τα μέτρα πρόκειται να λήξουν το βράδυ της Κυριακής και οι αξιωματούχοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θα τα παρατείνουν και για πόσο χρονικό διάστημα.
Εν τω μεταξύ, η νοσηρότητα στο Ισραήλ έχει αυξηθεί ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες - αν και η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων προκαλείται από την παραλλαγή Delta, η οποία εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα.
Μόνο 21 περιπτώσεις Omicron έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, κανένα μετά τη Δευτέρα.
Την Τετάρτη εντοπίστηκαν 651 νέοι φορείς του ιού, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας. Μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 563.
Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε από περίπου 5.300 σε 5.900 την περασμένη εβδομάδα.
Στην κορύφωση του τέταρτου κύματος τον Σεπτέμβριο, ήταν πάνω από 80.000.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των σοβαρών ασθενών υποχώρησε κάτω από τους 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης