Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΜΑ - Εμβόλια covid: Ασφαλής η χορήγηση τρίτης δόσης μετά από τρεις μήνες

ΕΜΑ - Εμβόλια covid: Ασφαλής η χορήγηση τρίτης δόσης μετά από τρεις μήνες
ς προς την παραλλαγή Omicron, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου
Σχετικά Άρθρα
Tα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, αποφάνθηκε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΜΑ).
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα και η Βρετανία είναι οι μοναδικές χώρες που έχουν μειώσει το ελάχιστο διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης στους τρεις μήνες.
Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Marco Cavaleriι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Ήπια προς το παρόν η Omicron

Ως προς την παραλλαγή Omicron, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.
«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Omicron, είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης