Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απάντηση της Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο τρία σε ένα – Θα «χτυπά» κορωνοϊό, γρίπη και RSV

Η απάντηση της Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο τρία σε ένα – Θα «χτυπά» κορωνοϊό, γρίπη και RSV
Το «εμβόλιο τρία σε ένα»  για την κάλυψη πολλαπλών ιών θα μπορούσε να διευκολύνει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των χωρών, τους ασθενείς καθώς θα κάνουν μία αντί για τρεις ενέσεις ενώ θα μειώσει και το κόστος χορήγησης του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Ένα «υπέρ-όπλο» για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού φαίνεται πως ετοιμάζει η Moderna. Η αμερικανική φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα ριζοσπαστικό «τρία σε ένα» εμβόλιο που θα προσφέρει προστασία από τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τον RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός).
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της «ακόμα και πριν από την πανδημία του κορονοϊού, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού και πολλοί περισσότεροι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ή απλά νοσούσαν.
Στη Moderna, στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτή την ταλαιπωρία των ασθενών με ένα ετήσιο «παναναπνευστικό» εμβόλιο μίας δόσης που είναι προσαρμοσμένο στα στελέχη του SARS-CoV-2, που είναι γνωστά μέχρι σήμερα, της εποχικής γρίπης και του RSV» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στέφαν Μπανσέλ.
«Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να αναπροσαρμόζει συνεχώς. Η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα ενισχυτικό εμβόλιο Covid, γρίπης και RSV» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το «εμβόλιο τρία σε ένα»  για την κάλυψη πολλαπλών ιών θα μπορούσε να διευκολύνει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των χωρών, τους ασθενείς καθώς θα κάνουν μία αντί για τρεις ενέσεις ενώ θα μειώσει και το κόστος χορήγησης του εμβολίου.

Τι είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV)

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) είναι ένας ιός της οικογένειας των paramyxoviridae και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο κοινές αιτίες σοβαρών λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σε μικρά παιδιά σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης