Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Με την ενισχυτική δόση καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Omicron

Fauci (ΗΠΑ): Με την ενισχυτική δόση καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Omicron
Oι ενισχυτικές δόσεις αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και προστατεύουν καλύτερα από τη νεότερη παραλλαγή «ανησυχίας», σύμφωνα με τον Antony Fauci
Σχετικά Άρθρα

Οι τρεις δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 είναι «η βέλτιστη» πρακτική», όμως οι δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech ή της Moderna ή η μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson παραμένουν ο επίσημος ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος Antony Fauci,  σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.
«Η επίσημη εκδοχή εξακολουθεί να είναι δύο δόσεις των εμβολίων mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna) και μία δόση του εμβολίου  J&J, σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό των υγειονομικών υπηρεσιών.
Όμως πιστεύω πως, αν δεις τα δεδομένα, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι, αν θέλεις να είσαι βέλτιστα προστατευμένος, θα πρέπει πραγματικά να κάνεις την ενισχυτική δόση» δήλωσε ο Fauci μιλώντας στην εκπομπή του ABC».

Προστασία

Η Omicron μπορεί να αποφύγει την προστασία που παρέχουν τα αρχικά εμβόλια, αλλά οι ενισχυτικές δόσεις αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και προστατεύουν καλύτερα από τη νεότερη παραλλαγή «ανησυχίας», όπως έχει καταγαφεί, σημείωσε ίδιος.
Η παραλλαγή Omicron ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα και έχει θεωρηθεί ως "παραλλαγή ενδιαφέροντος" από τους ειδικούς.
Τα πρώιμα δεδομένα έδειξαν ότι οι περισσότεροι που προσβάλλονται από τη νέα παραλλαγή βιώνουν ήπια νόσηση, αλλά η κύρια θέση μεταξύ των ειδικών είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης