Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ισχυρή δέσμευση για τη διασφάλιση του ρόλου της Ουκρανίας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Γερμανία: Ισχυρή δέσμευση για τη διασφάλιση του ρόλου της Ουκρανίας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
Ο Nord Stream 2 δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη λόγω εμποδίων που σχετίζονται με τις ρυθμιστικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση του ρόλου της Ουκρανίας ως διαμετακομιστικής διαδρομής αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Olaf Scholz σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία, σχολιάζοντας την αυξανόμενη πίεση στον αμφιλεγόμενο αγωγό Nord Stream 2, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.
Ο Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία και παρακάμπτει την Ουκρανία, δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη λόγω εμποδίων που σχετίζονται με τις ρυθμιστικές αρχές.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν φόβοι για μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

H πολιτική βάση

«Συνεχίζουμε να αισθανόμαστε ότι έχουμε ευθύνη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση διαμετακόμισης αερίου της Ουκρανίας παραμένει επιτυχής. Το ίδιο ισχύει και για μελλοντικές ευκαιρίες", είπε ο Scholz σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki
Η προκάτοχος του Scholz, Angela Merkel, είχε πει πως η πολιτική βάση για τη λειτουργία του Nord Stream 2 είναι η δέσμευση της Ρωσίας ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως διαδρομή διαμετακόμισης αερίου και στο μέλλον.

Μεταναστευτικό

«Θα βοηθήσουμε επίσης την Ουκρανία να είναι μια χώρα που θα είναι σημαντική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας και της απαραίτητης παραγωγής που προέρχεται από αυτήν.
Είμαστε σε συνομιλίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να επιτευχθεί αυτό», είπε ο Olaf Scholz.
Κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Πολωνία ως καγκελαρίου της Γερμανίας, ο Olaf Scholz ολτς διαβεβαίωσε επίσης την πολωνική κυβέρνηση για την υποστήριξη της Γερμανίας στη διαμάχη για τους πρόσφυγες που εκτυλίσσεται από το καλοκαίρι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Υβριδικός πόλεμος

Οι ενέργειες του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ήταν «απάνθρωπες και έχουμε μια κοινή αποστολή να αποκηρύξουμε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε ο Scholz κατά τη συνάντησή του με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki , διαβεβαιώνοντάς τον πως η Γερμανία θα είναι αλληλέγγυα με την Πολωνία απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο»όπως τον χαρακτήρισε, του Λουκασένκο.

Καθεστώς Lukashenko

Η ΕΕ κατηγορεί τον Lukashenko ότι φέρνει σκόπιμα πρόσφυγες από χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ απ΄όπου πολλοί από αυτούς έχουν προσπαθήσει να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα.
"Περιέγραψα στον καγκελάριο τις αλλαγές τακτικής που χρησιμοποιεί τώρα το καθεστώς Lukashenko σε α.τή την τεχνητή μεταναστευτική κρίση, τη χρήση ανθρώπων ως ζωντανών ασπίδων, ως όπλων", δήλωσε ο Morawiecki στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Scholz

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης