Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Αφρική: Καθησυχάζουν για Omicron - Πολύ λιγότεροι ασθενείς σε οξυγόνο ή σε ΜΕΘ

Ν. Αφρική: Καθησυχάζουν για Omicron - Πολύ λιγότεροι ασθενείς σε οξυγόνο ή σε ΜΕΘ
Μόνο ένα στα τέσσερα κρούσματα είναι σοβαρά υποστηρίζουν οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα
Στη διαπίστωση ότι ακόμα δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι η παράλλαξη Omicron είναι πιο σοβαρή από όλες τις προηγούμενες παραλλάξεις του ιού καταλήγουν επιστήμονες από τη Νότια Αφρική, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος σταδιακά αρχίζει να καταγράφει ολοένα και περισσότερα κρούσματα της Omicron.
Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Salim Karim, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς της Νότιας Αφρικής για την covid 19, επικαλέστηκε τα δεδομένα από το νοσοκομείο, όπου και καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα Omicron και υποστήριξε πως σε σχέση με τα προηγούμενα πανδημικά κύματα, διαπιστώνεται πως πολύ λιγότεροι ασθενείς έχουν ανάγκη από οξυγόνο ή από εισαγωγή σε ΜΕΘ.
«Στο τρέχον κύμα, έχουμε αυτή τη στιγμή μόνο ένα στα τέσσερα κρούσματα που είναι σοβαρό, κάτι που συνιστά μια αξιοσημείωτη διαφορά.
Και αυτό δεν είναι απλώς ο αντίκτυπος του εμβολιασμού, καθώς αυτή η μείωση όσον αφορά τη σοβαρή νόσηση, παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε ο Salim Karim.

Χαμηλή και η θνησιμότητα

Πέρα όμως από τα μειωμένα περιστατικά σοβαρής νόσησης, καθησυχαστικά είναι και τα πρώτα μηνύματα όσον αφορά τους θανάτους.
Η καθηγήτρια Marta Nunes, ειδική στα εμβόλια στο Πανεπιστήμιο Wits υποστήριξε ότι και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι χαμηλότερα από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Σε κάθε περίπτωση γιατροί και ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως χρειάζονται ακόμα περισσότερα δεδομένα και στοιχεία προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν την παράλλαξη Omicron και να καταλάβουν τις επιπτώσεις της.
Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που περιμένει απάντηση είναι κατά πόσο και πώς η Omicron θα επηρεάσει τα υπόλοιπα κράτη, δεδομένης της εξαιρετικής μεταδοτικότητας της.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Μεγάλη Βρετανία η Omicron μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς με τους ειδικούς να εκτιμούν ακόμα και 200.000 κρούσματα Omicron την ημέρα.

Αγγλία: 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στην Αγγλία έχει ήδη καταγραφεί ένας θάνατος λόγω της παράλλαξης Omicron ενώ όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dominic Raab, 250 πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Ο Raab υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η διασπορά της Omicron, αναφέροντας πως αυτά που ισχύουν, θα επιτρέψουν στην κοινωνία να εορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με περισσότερη ασφάλεια σε σχέση με πέρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης