Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προετοιμάζει σκηνικό πανικού εν μέσω Omicron ο Fauci - Τα νοσοκομεία θα «ξεχειλίσουν»...

Προετοιμάζει σκηνικό πανικού εν μέσω Omicron ο Fauci - Τα νοσοκομεία θα «ξεχειλίσουν»...

Αυτό που δεν απάντησε ο Fauci, είναι ότι η Νότια Αφρική δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα παρά το γεγονός ότι μόλις το 23% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Η παραλλαγή Omicron θα είναι πιθανότατα το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ μέσα σε "λίγες εβδομάδες" και τα νοσοκομεία μπορεί να «ξεχειλίσουν» εντός μερικών εβδομάδων.

Αυτό προέβλεψε ο Δρ Anthony Fauci, εκτιμώντας ότι οι εμβολιασμένοι, ειδικά εκείνοι με την τρίτη δόση, θα είναι καλά προστατευμένοι, τουλάχιστον από σοβαρές ασθένειες».
Αλλά ανησυχεί περισσότερο για τους μη εμβολιασμένους.

Ανησυχητικές οι εκτιμήσεις

«Με την Omicron να αναπνέει στην... πλάτη μας, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άσχημα, ιδιαίτερα για τους μη εμβολιασμένους», είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.
«Οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν ενισχυθεί πιστεύω ότι θα είναι σχετικά καλά προστατευμένοι, τουλάχιστον από σοβαρές ασθένειες».
Βέβαια, αυτό που δεν απάντησε ο Fauci, είναι ότι η Νότια Αφρική δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα παρά το γεγονός ότι μόλις το 23% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Είναι πιθανό το lockdown;

Πάντως, υπό αυτές τις οδηγίες, η κυβέρνηση Biden τόνισε ότι οι ενισχυτικές δόσεις είναι η καλύτερη απάντηση στη νέα παραλλαγή και απέρριψε την ιδέα περαιτέρω κλεισίματος των επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς για το κλείσιμο επιχειρήσεων, ο Fauci είπε ότι «θα εξαρτηθεί πραγματικά από το πόσο καλά τηρούμε τα μέτρα», όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και η λήψη ενισχυτικών δόσεων.
"Εάν το κάνουμε αυτό, δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να κάνουμε οποιοδήποτε είδος διακοπής λειτουργίας όσον αφορά τις επιχειρήσεις", είπε.
Επίσης, η νέα παραλλαγή Omicron έχει περιγραφεί από αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο ως «πολύ πιο μεταδοτική, αλλά ήπια» σε σύγκριση με άλλα στελέχη της Covid-19.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ λιγότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν ως ποσοστό των μολυσμένων, η υπερμεταδοτικότητα της σημαίνει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα κολλήσουν το νέο στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης