Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Omicron - «Μείζον περιστατικό» στο Λονδίνο

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Omicron - «Μείζον περιστατικό» στο Λονδίνο
Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων της παραλλαγής ήταν 24.968 στις 17/12 στις 2100 τοπική ώρα, κατά 10.000 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με ένα 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Ο αριθμός των κρουσμάτων της ταχέως μεταδιδόμενης παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού αυξήθηκε ραγδαία σε σχεδόν 25.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των αναφερθέντων θανάτων σε ανθρώπους που είχαν μολυνθεί με αυτήν μέχρι στιγμής είναι επτά, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές υγείας.
Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων της παραλλαγής ήταν 24.968 στις 17/12 στις 2100 τοπική ώρα, κατά 10.000 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι θάνατοι μολυσμένων με Omicron αυξήθηκαν σε επτά στις 16 Δεκεμβρίου σε σχέση με έναν που είχε καταγράψει η Υπηρεσία μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου
Παράλληλα, ο αριθμός των νοσηλειών αυξήθηκε από 65 σε 85.

Mείζον περιστατικό στο Λονδίνο

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan κήρυξε «μείζον περιστατικό» για να βοηθηθούν τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας να διαχειριστούν την αύξηση των κρουσμάτων που προκλήθηκε από την ταχέως μεταδιδόμενη Omicron.
Ο Khan προχώρησε σε αυτό το βήμα, το οποίο επιτρέπει τον στενότερο συντονισμό ανάμεσα σε διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες μετά την ανακοίνωση χθες της μεγαλύτερης αύξησης νέων κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο από την έναρξη της πανδημίας.
Οι νοσηλείες και οι αναρρωτικές άδειες των υγειονομικών αυξάνονται, είπε ο Khan «και έτσι έλαβα την απόφαση σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να κηρύξω σήμερα μείζον περιστατικό».

«Σοβαρή κατάσταση»

«Αυτή είναι μια ένδειξη του πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», σημείωσε.
Ο Khan, του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, είχε κηρύξει και τον Ιανουάριο «μείζον περιστατικό» όταν η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού απειλούσε να υπερφορτώσει τα νοσοκομεία.
Στην Omicron εκτιμάται ότι οφείλονται περισσότερα από το 80% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson επρόκειτο να προεδρεύσει μιας έκτακτης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής εντός του σαββατοκύριακου με τις τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, που ακολουθούν δική τους πολιτική δημόσιας υγείας.
Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι κυβερνητικοί υπουργοί ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας.

Νέοι κανονισμοί

Η εφημερίδα Times έγραψε ότι αξιωματούχοι προετοιμάζουν μια σειρά νέων κανονισμών οι οποίοι, αν επιβληθούν, θα απαγορεύουν τις συναθροίσεις σε σπίτια μεταξύ μελών από διαφορετικά νοικοκυριά στην Αγγλία, εκτός αν πρόκειται για δουλειά, μετά τα Χριστούγεννα όταν τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Η εφημερίδα γράφει ότι οι πολίτες θα επιτρέπεται να συναντώνται σε ομάδες έως έξι ατόμων και σε εξωτερικούς χώρους.
Αλλά, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι υπουργοί δεν έχουν ακόμη επισήμως εξετάσει τα σχέδια.
Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το δημοσίευμα, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει «να εξετάζει στενά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν και να αναθεωρούμε όλα τα μέτρα καθώς μαθαίνουμε περισσότερα γι΄αυτή την παραλλαγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης