Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία – Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19/12

Γερμανία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία – Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19/12
Όλοι οι Βρετανοί ταξιδιώτες, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξή τους στη Γερμανία

Η Γερμανία θα επιβάλλει από τα μεσάνυχτα της Κυρτιακής 19/12 καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία, ενώ θα απαιτεί  αρνητικό τεστ για την είσοδό τους στη χώρα,  όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Τα τοπικά υπουργεία Υγείας ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Σάββατο 18/12 να εισάγει σκληρότερους κανόνες για τις αφίξεις από τη Βρετανία, όπου η μετάλλαξη Omicron έχει προκαλέσει νέο κύμα μολύνσεων.
Πλέον, η Βρετανία θεωρείται «ζώνη παραλλαγής» της Covid-19, που σημαίνει πως μπαίνει στην κατηγορία των χωρών απ’ όπου ο κίνδυνος είναι υψηλότερος και έτσι, όλοι οι ταξιδιώτες, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξή τους.
«Η εξάπλωση της Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι προφανής. Πρέπει να εμποδίσουμε την εξάπλωση για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε και να την επιβραδύνουμε όσο περισσότερο γίνεται», ανέφεραν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους.

Τι ισχύει για τους Γερμανούς πολίτες

Μόνο οι Γερμανοί πολίτες ή οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία θα επιτρέπεται να μπαίνουν στη χώρα προερχόμενοι από τη Βρετανία.
Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης