Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο διαπραγματευτής του Brexit, David Frost - Οι πολιτικές διαφωνίες έφεραν οριστική ρήξη

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο διαπραγματευτής του Brexit, David Frost - Οι πολιτικές διαφωνίες έφεραν οριστική ρήξη
Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Johnson, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο
Σχετικά Άρθρα
Η Downing Street Στριτ επιβεβαίωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι ο υπουργός David Frost, αρμόδιος για το Brexit, υπέβαλε την παραίτησή του, δημοσιοποιώντας την επιστολή του και την απάντηση του πρωθυπουργού Boris Johnson.
Εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή στον Τύπο, ο Frost ανακοίνωσε επίσης ότι η παραίτησή του έχει «άμεση ισχύ» και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση.
«Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Johnson ο Frost.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Johnson, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.
Στην επιστολή του ο Frost επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.
Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Angela Rainer, σε ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας».
«Ο Boris Johnson δεν κάνει για τη θέση.
Αξίζουμε περισσότερα από αυτή τη γελοιότητα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης