Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ – ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες ΗΠΑ, Γερμανία και Ιταλία

Ισραήλ – ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες ΗΠΑ, Γερμανία και Ιταλία
Tο μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης
Σχετικά Άρθρα

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας συστήνει στην κυβέρνηση της χώρας να θέσει την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, τον Καναδά, την Ελβετία και την Τουρκία στη λίστα με τα «κόκκινα» κράτη και ως εκ τούτου να τεθούν υπό ταξιδιωτική απαγόρευση, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (19/12/2021).
Η πρόταση συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.
Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Νόμου και Συντάγματος της Βουλής.
Tο μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης ( 21- 22/12), όπως γράφει η Jerusalem Post.

Εμπλουτίζεται η κόκκινη λίστα

Επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιρλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία και η Σουηδία προστίθενται στη λίστα από τη Δευτέρα (20/12).
Η ομάδα των κόκκινων χωρών περιλαμβάνει ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Νότια Αφρική και πολλές δεκάδες άλλα αφρικανικά κράτη.
Τα ισραηλινά σύνορα είναι κλειστά για ξένους υπηκόους από τα τέλη Νοεμβρίου ως μέτρο για την πρόληψη ή τουλάχιστον την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Omicron στο Ισραήλ. Απαγορεύεται επίσης στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν σε κόκκινες χώρες, εκτός εάν λάβουν ειδική κυβερνητική άδεια για να το κάνουν και εάν επιστρέψουν, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης