Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hochul (Νέα Υόρκη): Αργά η γρήγορα θα αλλάξει ο ορισμός του «πλήρως εμβολιασμένου» για να συμπεριλάβει και άλλες δόσεις εμβολίων

Hochul  (Νέα Υόρκη): Αργά η γρήγορα θα αλλάξει ο ορισμός του «πλήρως εμβολιασμένου» για να συμπεριλάβει και άλλες δόσεις εμβολίων
Η Hochul είπε ότι η πολιτεία μπορεί αργά ή γρήγορα να αλλάξει τον ορισμό του «πλήρους εμβολιασμένου», προκειμένου να συμπεριλάβει την ενισχυτική δόση
Σχετικά Άρθρα

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου», ώστε να συμπεριλάβει τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων έναντι του Covid.
Η Hochul είπε ότι η πολιτεία μπορεί αργά ή γρήγορα να αλλάξει τον ορισμό του «πλήρους εμβολιασμένου», προκειμένου να συμπεριλάβει την ενισχυτική δόση.
Η Hochul, της οποίας η εντολή για ευρεία χρήση μάσκας για τις επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης μόλις τέθηκε σε ισχύ, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων τι ακολουθεί στη λίστα με τα πράγματα που επιδιώκει να εφαρμόσει.
Απάντησε ότι το γραφείο της θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να δέχονται μόνο άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα στο εσωτερικό τους.

Οι αποστολές και το μήνυμα της Hochul

«Έχω πει από παλιά ότι έχω δύο αποστολές. Το ένα είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων της Νέας Υόρκης.
Το δεύτερο είναι η προστασία της υγείας της οικονομίας. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε και τα δύο, στο βαθμό που οι επιχειρήσεις ακολουθούν αυτό που τους ζητάμε, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε άτομα που είναι εμβολιασμένα», σημείωσε η κυβερνήτης.
«Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να προσδιορίσουμε ότι το ‘’πλήρως εμβολιασμένος’’ σημαίνει επίσης και ενισχυμένος (με την 3η δόση), και θα δώσουμε στους ανθρώπους αρκετό χρονικό πλαίσιο για να συμβεί αυτό», συνέχισε.
«Απλώς στέλνω το μήνυμα τώρα:
Προετοιμαστείτε για αυτό» , σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Hochul συνέστησε επίσης στους εμβολιασμένους να υποβληθούν στις αναμνηστικές δόσεις και να φορούν μάσκες, αναφέροντας «περιπτώσεις επαναμολύνσεων».
«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί το κάνουν ξανά και ξανά», πρόσθεσε.
«Μπορεί να μην είναι στο νοσοκομείο, αλλά θα μπορούσαν επίσης να έρθουν σε επαφή με κάποιον που καταλήγει στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε η κυβερνήτης.

«Λαγός» ο Fauci

Η δήλωση για ένα νέο πρότυπο στον ορισμό συμπίπτει χρονικά με την επιδίωξη της κυβέρνησης Biden για έναν επαναπροσδιορισμό του «πλήρως εμβολιασμένος», αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
«Λαγός» στην προσπάθεια αυτή ήταν ο επιστημονικός σύμβουλος του Biden, Anthony Fauci, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να αλλάξουν τον ορισμό ώστε να συμπεριλάβει ένα ενισχυτικό εμβόλιο για τα εμβόλια δύο δόσεων.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βέλτιστος εμβολιασμός είναι με αναμνηστική δόση, είτε τα CDC πρόκειται να αλλάξουν τον ορισμό είτε όχι, είναι σίγουρα στο τραπέζι και είναι ανοιχτό θέμα για συζήτηση», είχε δηλώσει ο Fauci.

Τι πιστεύουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Η ώθηση της κυβέρνησης Biden για ενισχυτικές δόσεις δεν θεωρείται πάντως πιθανό να αλλάξει τη γνώμη όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Kaiser Family Foundation (KFF).Τον Σεπτέμβριο 2021, όταν οι ενισχυτικές δόσεις έλαβαν ομοσπονδιακή έγκριση, το KFF διαπίστωσε ότι οι συζητήσεις για τις αναμνηστικές ήταν «καθαρά θετικές για τα άτομα που είναι ήδη εμβολιασμένα, αλλά καθαρά αρνητικές για τους μη εμβολιασμένους».
Σύμφωνα με την έρευνα του KFF που διεξήχθη μεταξύ 1.519 ενηλίκων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 71% των μη εμβολιασμένων λέει ότι οι αναφορές για ενισχυτικές δόσεις είναι σημάδι ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν, σε σύγκριση με το 22% που λέει ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους εμβόλια πιο αποτελεσματικά.
Εν τω μεταξύ, το 78% των εμβολιασμένων λέει ότι η συζήτηση για τις ενισχυτικές δόσεις δείχνει ότι η επιστήμη βελτιώνεται.
«Οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι ενήλικες βλέπουν την συζήτηση περί νέων δόσεων ως ένδειξη ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν όσο καλά υποσχέθηκαν, ενώ οι περισσότεροι εμβολιασμένοι ενήλικες το βλέπουν ως σημάδι ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να κάνουν τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά», αναφέρει η έκθεση του KFF.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης