Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Joachim Nagel θα είναι ο επόμενος προέδρος της Bundesbank

Ο Joachim Nagel θα είναι ο επόμενος προέδρος της Bundesbank
O Joachim Nagel θα διαδεχθεί τον Jens Weidmann ως επικεφαλής της Bundesbank στο τέλος του έτους
Σχετικά Άρθρα

(upd) Τον Joachim Nagel προτείνει η Γερμανία ως διάδοχο του Jens Weidmann στο τιμόνι της Bundesbank.
Ειδικότερα, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, ανακοίνωσαν -μέσω twitter- ότι προτείνουν τον Nagel για επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.
«Λαμβάνοντας υπόψη τους πληθωριστικούς κινδύνους, αυξάνεται η σημασία μιας νομισματικής πολιτικής προσανατολισμένης στη σταθερότητα. Ο Nagel είναι μια έμπειρη προσωπικότητα που διασφαλίζει τη συνέχεια της Bundesbank» αναφέρει στο σχετικό tweet ο Lindner.

 

Νωρίτερα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt -επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στο Reuters- ανέφερε ότι ο Joachim Nagel θα διαδεχθεί τον Jens Weidmann ως επικεφαλής της Bundesbank στο τέλος του έτους.

Ποιος είναι ο διάδοχος του Weidmann

Ο 55χρονος Nagel δεν είναι άγνωστος στην Bundesbank, αφού έχει περάσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του προτού ενταχθεί στην BIS ως αναπληρωτής επικεφαλής της τραπεζικής μονάδας πέρυσι.
Μάλιστα, στα καθήκοντά του ήταν η εποπτεία επί των κεφαλαιαγορών.
O νέος πρόεδρος αναλαμβάνει σε μία ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο, με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να φτάνει στα επίπεδα ρεκόρ του 4,9%.
Σε αυτό το πλαίσιο η Bundesbank έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό έναντι των υπερβολών της ΕΚΤ και έχει εκφράσει δυσφορία για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.
Την ίδια γραμμή αναμένεται να ακολουθήσει και ο Nagel, ως αντίπαλο δέος πλέον της Christine Lagarde.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης