Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία δείχνουν τη συμπαιγνία Fauci, Collins κατά των επιδημιολόγων που αμφισβήτησαν τα lockdown

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία δείχνουν τη συμπαιγνία Fauci, Collins κατά των επιδημιολόγων που αμφισβήτησαν τα lockdown
Ο Fauci συχνά απεικονίζει τον εαυτό του ως ένθερμο υπερασπιστή της επιστήμης που μένει πέρα από το πολιτικό στίβο και εκτός κομματικών συζητήσεων
Σχετικά Άρθρα
Νέα στοιχεία που δείχνουν τη συμπαιγνία των Anthony Fauci και Francis Collins κατά των επιδημιολόγων που αμφισβήτησαν τα lockdown, φαίρνει στο φως το American Institute for Economic Research, με αφορμή ένα συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, όπου συζητήθηκαν τα lockdown για τον Covid-19.
Μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, ο Δρ Francis Collins, ο συνταξιούχος Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH), θα αποκαλούσε τους τρεις από τους παρόντες επιστήμονες «περιθωριακούς επιδημιολόγους», σε ένα e - mail που έστειλε στον Anthony Fauci και σε άλλα ανώτερα στελέχη.

Η "δύσκολη" ερώτηση

Όπως φαίνεται στα e-mail ήταν «περιθωριακοί οι επιδημιολόγοι» γιατί είχαν το θράσος να ρωτήσουν εάν τα lockdown του 2020 ήταν αποτελεσματικά.
Αυτοί οι τρεις, ο Martin Kulldorff του Χάρβαρντ, η Sunetra Gupta από την Οξφόρδη και ο Jay Bhattacharya του Stanford έκαναν απλώς αυτό που θα έκανε κάθε καλός επιστήμονας: Διάβαζαν τα στοιχεία.
Και έγραψαν τη Διακήρυξη του Great Barrington [GBD], δημοσιεύοντάς την για να τη δουν όλοι.

Γιατί λοιπόν ο Δρ. Collins αμφισβήτησε αυτούς τους τρεις επιστήμονες;
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το γιατί, ωστόσο, σε ένα email που βρέθηκε στην κατοχή του AIER μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act, ο Collins είπε στον Anthony Fauci, ότι ήθελε «μια γρήγορη και άμεση αποδόμηση της Διακήρυξης του Great Barrington.
Μάλιστα, το αίτημα του έφτασε και στον Αναπληρωτή Σύμβουλο Δεοντολογίας, ενώ ανέφερε ότι «το πρόβλημα [με το GBD] είναι ότι δεν είμαστε σε lockdown», εξήγησε ο Collins.
«Είναι δύσκολο να βρω ανθρώπους που υποστηρίζουν την επιστροφή στο lockdown που είδαμε τον Μάρτιο.
Όταν οι συντάκτες της Διακήρυξης του Great Barrington δηλώνουν την αντίθεσή τους στα lockdown, κυριολεκτικά διαφωνούν με τις ήδη ληφθήσες αποφάσεις».
Αυτό το απόσπασμα μπορεί να είναι ένα από τα χειρότερα ολόκληρης της πανδημίας.
Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, τα lockdown επανήλθαν κατά το δεύτερο κύμα του χειμώνα.

Συνεχίζουν να "ανησυχούν" Fauci - Collins

Ο Fauci έγραψε ξανά στον Collins τις επόμενες ημέρες, αυτή τη φορά αναφερόμενος σε ένα άρθρο του Gregg Gonsalves, καθηγητή δημόσιας υγείας στο Γέιλ.
Το άρθρο του Gonsalves δεν ήταν ακριβώς μια κριτική στη Διακήρυξη του Great Barrington.
Αντίθετα, ο Gonsalves ακολούθησε τον Martin Kulldorff, ο οποίος σε μια συνέντευξη στο αριστερό περιοδικό Jacobin επεσήμανε αρκετά εύλογα ότι τα lockdown πλήγωσαν τους φτωχούς περισσότερο από ό,τι ήταν πρόθυμοι να παραδεχτούν οι περισσότεροι αξιωματούχοι.
Το παράπονο του Gonsalves ήταν ότι παίρνοντας συνέντευξη από τον Kulldorff, το Jacobin είχε σπάσει την «αλληλεγγύη» του lockdown και άλλων ακροαριστερών ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων των Nation και Boston Review.
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ο Collins έστειλε ξανά email για να καυχηθεί ότι αποκάλεσε τους τρεις επιστήμονες «περιθωριακούς» στην Washington Post, αν και είπε στον Fauci ότι η συνεχιζόμενη εκστρατεία τους για την κατάργηση του GBD «δεν θα εκτιμηθεί στον W[hite] H[ouse}».
Ο Λευκός Οίκος, απάντησε ο Fauci, ήταν «πολύ απασχολημένος με άλλα πράγματα για να ανησυχεί» για το GBD.

Στο στρατόπεδο Fauci - Collins και ο Gonsalves

Καθώς οι φωνές κατά των lockdown αυξάνονταν, ο Gonsalves προσέγγισε το στρατόπεδο Fauci - Collins.
Επίσης, γινόταν όλο και πιο εχθρικός στις παρατηρήσεις του για το GBD.
«Αυτή η διακήρυξη του Great Barrington είναι σαν ένα κακό εξάνθημα που δεν θα εξαφανιστεί», έγραψε ο Gonsalves, λίγο πριν επικοινωνήσει με τον Collins.
Μια μέρα νωρίτερα, ο καθηγητής του Γέιλ άρχισε επίσης να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το GBD και το AIER, οι οποίες εντοπίζονται στο ιστολόγιο ενός πρώην ακτιβιστή του κινήματος Αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μερικά από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ Collins και Fauci που στάλθηκαν ως απάντηση στο αίτημα FOIA της AIER έχουν διαγραφεί, αλλά το περιβάλλον καθιστά αρκετά σαφές ότι αναζητούσαν έναν τρόπο να αμφισβητήσουν περαιτέρω το GBD, εάν εμφανιζόταν στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Λευκού Οίκου στις 16 Οκτωβρίου.
Εκείνο το πρωί, ο Fauci έστειλε email στη Deborah Birx, τη Συντονίστρια Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, καθιστώντας της σαφές ότι πρέπει να αντιταχθεί στο GBD.
Image

Συνεχίζει κατά της GBD ο Fauci

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στις 2 Νοεμβρίου, όταν ο επικεφαλής του προσωπικού του Fauci, Greg Folkers, απάντησε σε ένα email που δεν δημοσιοποιήθηκε σύμφωνα με το αίτημα FOIA της AIER.
Φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι ο Fauci ζήτησε από τους Folkers μια λίστα πηγών που θα του επέτρεπαν να επιχειρηματολογήσει αποτελεσματικά ενάντια στην GBD.
Η γραμμή θέματος του email παραπέμπει σε προηγούμενη αλληλογραφία από τον Fauci «όπως συζητήθηκε», σημειώνοντας ότι οι Folkers είχαν «τονίσει τα τρία που βρήκα πιο χρήσιμα».
Πολλές πηγές δείχνουν ότι ο Fauci συχνά βασίζεται σε βοηθούς για την επιμέλεια πηγών πριν από τις πολλές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης.
Σπάνια διαβάζει ο ίδιος την επιστημονική βιβλιογραφία για τον Covid-19 και αντ' αυτού φτάνει σε συναντήσεις με σημεία που έχουν προετοιμαστεί από το προσωπικό.
Σημειώστε ότι ο Fauci συχνά απεικονίζει τον εαυτό του ως ένθερμο υπερασπιστή της επιστήμης που μένει πέρα από το πολιτικό στίβο και εκτός κομματικών συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης