Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bancel (CEO Moderna): Θέμα μερικών εβδομάδων η παρασκευή δόσης κατά της Omicron

Bancel (CEO Moderna): Θέμα μερικών εβδομάδων η παρασκευή δόσης κατά της Omicron
Χρειάζονται μόνο μικρές προσαρμογές, δεν περιμένω να υπάρξουν προβλήματα είπε ο Bancel
Σχετικά Άρθρα

Θέμα μιας ή δύο εβδομάδων θεωρεί πως είναι η παρασκευή μιας ενισχυτικής δόσης κατά της παράλλαξης Omicron ο CEO της Moderna, Stephane Bancel, ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστούν κάποιες μικρές προσαρμογές στα ήδη υπάρχοντα εμβόλια για την αντιμετώπιση της νέας παράλλαξης.
Σε δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger, o Bancel υποστήριξε ότι είναι πιθανόν η Moderna να αρχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό το project σε μερικές εβδομάδες.
H Moderna ευελπιστεί να αρχίσει τις κλινικές δοκιμές στις αρχές του 2022 για την παρασκευή ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την Omicron, αν και προς το παρόν εστιάζει στην παρασκευή αναμνηστικής δόσης του υπάρχοντος εμβολίου της.
«Θα χρειαστούν μόνο κάποιες μικρές προσαρμογές για την Omicron.
Δεν αναμένω προβλήματα» ανέφερε ο Bancel, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία αναμένει σημαντικές πληροφορίες για την παραλλαγή ώστε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του εμβολίου.
«Αυτό θα πάρει μια ή δύο ακόμη εβδομάδες.
Θα χρειαστούν μερικοί μήνες προτού μπορέσουμε να παρασκευάσουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά την (ρυθμιστική) έγκριση.
Αλλά οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες σήμερα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο» υποστήριξε ο Bancel.

Έγκριση ρυθμιστικών αρχών

Σύμφωνα με το Reuters, αν οι ρυθμιστικές αρχές, όπως ο FDA στις ΗΠΑ ή η Swissmedic στην Ελβετία, απαιτήσουν περαιτέρω μελέτες, τότε αυτό θα προσθέσει το λιγότερο τρεις μήνες έως ότου διατεθούν τα νέα εμβόλια στην αγορά.
“»Ορισμένες αρχές ζητούν μια μελέτη, άλλες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται πολύ από το πόσο βαριά είναι η μορφή της νόσου καθώς εξελίσσεται» υπογράμμισε ο Bancel.
Όπως αναφέρεται, η Moderna παρασκεύασε 700 με 800 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 το 2021 και αναμένει να παρασκευάσει μεγαλύτερο αριθμό εντός του 2022, ενισχύοντας την παρασκευή από 100 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα σε 150 εκατομμύρια.

Νέα εμβόλια

«Έχουμε μια σειρά νέων εμβολίων υπό ανάπτυξη, για παράδειγμα εναντίον της γρίπης ή του RSV, του 'αναπνευστικού συγκυτιακού ιού', ο οποίος προκαλεί μια νόσο του αναπνευστικού, η οποία είναι μοιραία για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.
Μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα τρία εμβόλια mRNA σε μια δόση και να προτείνουμε στις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν τις προμήθειες για μια συγκεκριμένη ποσότητα για πολλά χρόνια και έπειτα να επενδύσουμε σε μια μονάδα παραγωγής σε αυτή τη χώρα.
Αυτό θα μπορούσε να δώσει σε αυτές τις χώρες προτεραιότητα στις προμήθειες σε περίπτωση μιας νέας πανδημίας» υποστήριξε ο Bancel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης