Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ για τα Χριστούγεννα: Καλύτερα να ακυρωθούν εκδηλώσεις παρά ζωές

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ για τα Χριστούγεννα: Καλύτερα να ακυρωθούν εκδηλώσεις παρά ζωές
«Μια εκδήλωση που ακυρώνεται είναι καλύτερη από μια ζωή που ακυρώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Tentros

«Η ακύρωση μιας εκδήλωσης είναι καλύτερη από την ακύρωση μιας ζωής» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Tentros Antanom προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις».
Πρόσφατη ενημέρωση πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την εξέλιξη της πανδημίας και την ταχεία επικράτηση της μετάλλαξης Omicron.
Στις δηλώσεις του, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού προειδοποίησε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα θα οδηγήσουν σε «αυξημένα κρούσματα, αποδυναμωμένα συστήματα υγείας και περισσότερους θανάτους» και προέτρεψε τους ανθρώπους να αναβάλουν τις συγκεντρώσεις.
«Μια εκδήλωση που ακυρώνεται είναι καλύτερη από μια ζωή που ακυρώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Tentros, και είπε ότι η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται ταχύτερα από την παραλλαγή Delta και προκαλεί λοιμώξεις σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από τη νόσο COVID-19.
Το συγκεκριμένο σχόλιο, μάλιστα, απηχεί το εύρημα της μελέτης του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία, ο κίνδυνος επαναμόλυνσης είναι πάνω από πέντε φορές υψηλότερος, ενώ δεν υπήρξε κανένα στοιχείο ότι η μετάλλαξη Omicron προκαλεί πιο ήπια νόσο από τη Delta.
Πάντως, οι επιστήμονες του ΠΟΥ προσφέρουν κάποια ελπίδα στον κόσμο που έχει κουραστεί από την πανδημία που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το 2022 θα είναι το έτος που θα τελειώσει η πανδημία, η οποία είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης