Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Gamaleya: Όλοι όσοι έκαναν αναμνηστική δόση με το εμβόλιο Sputnik εμφανίζουν αντισώματα στην παραλλαγή Omicron

Ινστιτούτο Gamaleya: Όλοι όσοι έκαναν αναμνηστική δόση με το εμβόλιο Sputnik εμφανίζουν αντισώματα στην παραλλαγή Omicron
Η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, με την αναμνηστική δόση Sputnik Light κατά του νέου στελέχους θα μπορούσε να ξεπεράσει το 80%

Εμπειρογνώμονες του ρωσικού ερευνητικού κέντρου Gamaleya διαπίστωσαν ότι όλα τα δείγματα εξετάσεων που έγιναν σε επανεμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik διαθέτουν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter το ρωσικό εμβόλιο, η οποία επικαλείται σχετική έρευνα του ινστιτούτου Gamaleya που ως γνωστόν ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.
«Διαπιστώσαμε ότι όλοι οι επανεμβολιασθέντες είχαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του στελέχους Omicron του κορωνοϊού.
Επιπλέον, το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Omicron στους ορούς των επανεμβολιασθέντων ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο των αντισωμάτων έναντι του αρχικού στελέχους του κορονοϊού (B.1.1.1.) στους ορούς των εμβολιασθέντων», αναφέρει η έρευνα.
Το κέντρο Gamaleya έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιο Sputnik V προκαλεί μια διαρκή εξουδετερωτική απόκριση αντισωμάτων έναντι του στελέχους Omicron και προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου και τη νοσηλεία.
Η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, με την αναμνηστική δόση Sputnik Light κατά του νέου στελέχους θα μπορούσε να ξεπεράσει το 80%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης