Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έρευνα από Νότια Αφρική - Λιγότερο σοβαρή η Omicron - Υπό διερεύνηση οι αιτίες

Νέα έρευνα από Νότια Αφρική - Λιγότερο σοβαρή η Omicron - Υπό διερεύνηση οι αιτίες

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τη Νότια Αφρική, ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από την Omicron είναι μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα

Αν και με βάση τις αρχικές ενδείξεις η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού φαίνεται να είναι λιγότερο μολυσματική σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη, επιστήμονες από τη Νότια Αφρική ζητούν περισσότερο χρόνο για τη διερεύνηση των αιτιών.
«Ο χαμηλότερος κίνδυνος ή τα μικρότερα ποσοστά σοβαρής νόσησης που παρατηρούμε στο τέταρτο κύμα ενδέχεται να οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, περιλαμβανομένου του επιπέδου της ανοσίας από τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες, ή ίσως να οφείλεται στην εγγενή μολυσματικότητα του Omicron» δήλωσε η δρ Waasila Jassat από τη Νότια Αφρική.
«Όμως χρειαζόμαστε περισσότερες έρευνες για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέα νοτιοαφρικανική έρευνα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις νοσηλείες και τους θανάτους από το τέταρτο κύμα της επιδημίας Covid-19 στη Νότια Αφρική το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο παραλλαγμένο στέλεχος Omicron του κορωνοϊού, δείχνουν ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από αυτό είναι μικρότερος σε σχέση με προηγούμενα.
«Στη Νότια Αφρική αυτή είναι η επιδημιολογική κατάσταση: η Omicron συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που είναι λιγότερο σοβαρός», δήλωσε η καθηγήτρια Cheryl Koehn, του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NICD), μία από τις συντάκτριες της νέας έρευνας.
«Σε συνδυασμό με τα στοιχεία μας αυτό υπονοεί μια θετική εικόνα μειωμένης σοβαρότητας του Omicron σε σχέση με άλλα παραλλαγμένα στελέχη», επεσήμανε η Koehn στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μιας ομάδας επιστημόνων του NICD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης