Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρυθμούς... Χριστουγέννων οι αγορές - Οριακές κινήσεις για FTSE 100 - Aργία σε Γερμανία και Wall Street

Σε ρυθμούς... Χριστουγέννων οι αγορές -  Οριακές κινήσεις για FTSE 100 - Aργία σε Γερμανία και Wall Street
Σε ρυθμούς... Χριστουγέννων οι αγορές
Σχετικά Άρθρα

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές, ενώ οι υπόλοιπες θα κλείσουν νωρίτερα.
Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες -0,02% στις 7.372,10 μονάδες, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων.
Ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε -0,3% στις 7.086,58 μονάδες.
Οι αγορές σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία δεν άνοιξαν σήμερα, ενώ και οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές.
Οι επενδυτές πάντως παραμένουν αισιόδοξοι ότι η όμικρον δεν θα πλήξει συντριπτικά την παγκόσμια οικονομία, εκτροχιάζοντας την ανάκαμψη και οδηγώντας και πάλι σε ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν και οι ανακοινώσεις των AstraZeneca και Novavax ότι τα εμβόλια τους προστατεύουν κατά της Omicron.
Την ίδια στιγμή, τα πιο πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα αντιιικά φάρµακα των Merck και Pfizer κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης.
«Η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σε περιορισμένο εύρος, λόγω των χαμηλών συναλλαγών στις γιορτές και επίσης λόγω των φόβων για πιθανούς περιορισμούς και lockdown», σχολιάζει ο Raed Alkhedr, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Equiti Group.
Οι επενδυτές πάντως παραμένουν αισιόδοξοι ότι η όμικρον δεν θα πλήξει συντριπτικά την παγκόσμια οικονομία, εκτροχιάζοντας την ανάκαμψη και οδηγώντας και πάλι σε ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν και οι ανακοινώσεις των AstraZeneca και Novavax ότι τα εμβόλια τους προστατεύουν κατά της όμικρον. Την ίδια στιγμή, τα πιο πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα αντιιικά φάρµακα των Merck και Pfizer κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης.
Στο ταμπλό, η μετοχή της BNP Paribas σημείωσε άνοδο 1%, καθώς πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η γαλλική τράπεζα μαζί με την αμερικανική εταιρεία State Street διεκδικούν την εξαγορά της μονάδας Θεματοφυλακής & Υποστήριξης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ισπανικής BBVA.

Ήπιες μεταβολές στην Ασία

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα νέα ιστορικά υψηλά χθες στη Wall Street στο κλίμα αισιοδοξίας που έχουν διαμορφώσει οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι η μετάλλαξη Omicron είναι λιγότερο σοβαρή από τη Delta.
H κυβέρνηση του Xi Jinping εξετάζει τη μείωση του στόχου για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο 5,5% με 6% από τον στόχο για ανάπτυξη από 6% και πάνω για το 2021, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στη Nikkei Asia.
H κυβέρνηση εξετάζει να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα μέσω νέων περικοπών στους φόρους και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πριν την έναρξη του εθνικού συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το φθινόπωρο του 2022.
Το συνέδριο πραγματοποιείται μια φορά κάθε πέντε χρόνια.
Η κινεζική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 8% το 2021, υπερβαίνοντας τον στόχο του Πεκίνου για ανάπτυξη από 6% και πάνω.
Ο Asia Dow σημείωσε οριακές μεταβολές στις 3.766 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στο -0,05% στις 28.782 μονάδες.
Ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,13% στις 23.223 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες -0,7% στις 3.618 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης